Hírek


Átestek a tűzpróbán az Oktatási Központ ifjoncai
2018. december 07. 13:19

Hideg fejjel mentek a tűzbe a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tanuló leendő tűzoltók november elején. A Tűzoltó II. tanfolyamon résztvevő öt osztály ugyanis tűzoltási gyakorlattal zárta a képzés első modulját.

Sikeres vízszállító mentor továbbképzés a KOK Laktanya utcai objektumában
2018. december 07. 13:16

A katasztrófavédelem technikai eszközfejlesztési programjának egy nagyon fontos eseményéhez érkeztünk napjainkban, hiszen december 20-án átadásra kerül 13 db HEROS fejlesztésű 10 000 literes vízszállító gépjármű.

1956 - egy muzeológus szemével
2018. november 29. 15:49

Az év utolsó Filmklubján ismét számíthattunk elmaradhatatlan törzsközönségünkre és a témának köszönhetően néhány egykori kolléga is ellátogatott hozzánk. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Horváth Nándor úr, aki az események alatt személyesen vett részt a múzeumi tűz oltásában,

Stihl kisgép bemutató és gyakorlat volt iskolánkban
2018. november 29. 15:45

A Stihl Hungária Kft-től Taba Zsolt műszaki menedzservezető és két munkatársa 2018. november 14-én kreditpontos műszaki tanfolyam keretében ismertette legújabb akkumulátoros fejlesztéseiket, amelyeket a katasztrófavédelem széles körben használhat. A szakmai tájékoztatót a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok részére hirdettük meg, és örömmel vettük, hogy az érdeklődés kiemelkedő volt a szakmai újdonságok iránt.

A Berlini Tűzoltó Akadémia oktatóit fogadta a KOK
2018. november 28. 13:12

2018. november 19 és 25 között a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ vendége volt a Berlini Tűzoltó Akadémia 8 oktatója. Budapesti tartózkodásuk alatt betekintést nyertek a KOK-on zajló oktatás menetébe, átfogó képet kaptak a hazai katasztrófavédelemben használatos eszközökről és mentési gyakorlatról. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dologház utcai épületében megtekintették a hírközpontot és a szertárat.

Pécelen vizsgáztak a veszélyes áruk vízi szállítását vizsgáló ellenőrök
2018. november 16. 14:10

A veszélyes áruk belvízi szállítását ellenőrző szakemberek képzésével folytatódott Pécelen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ őszi képzéssorozata. A november 12-én, hétfőn indított négynapos kurzus végén tizenöt hallgató tett sikeres vizsgát.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ fogadta a Berlini Tűzoltóság egy tagját
2018. november 07. 14:28

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartózkodott szakmai gyakorlaton 2018. október 8. és 30. között a Berlini Tűzoltóság egy tagja. A német vendég megismerte a katasztrófavédelem és ezen belül a KOK tevékenységét, gyakoroló pályáit. Részt vett több, a hallgatók számára szervezett gyakorlaton, többek közt egy műszaki mentési gyakorlat taktikai előkészítésén, ahol megtekintette a gyakorlatot, és a gyakorlat elemzésekor ismertette a Berlini Tűzoltóságon használatos taktikát.

Árvízvédelmi bemutató a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban
2018. november 05. 21:30

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Laktanya utcai objektumában 2018. október 29-én bemutatót tartott a szlovák Waterdam cég az árvízvédelemnél használatos holland gyártmányú SLAMdam mobilgát rendszerekről, melynek a cég kizárólagos forgalmazói Szlovákiában, Csehországban, Ausztriában és Magyarországon.