Hírek


„Miénk a feladat és nagy a felelősség…”
2017. június 28. 16:44

Így fogalmazott a tűzoltó szakképzésben végzettek ünnepélyes kibocsátóján a hallgatói válaszbeszédet tartó tűzoltó őrmester június 28-án, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A most esküt tett hetvenöt tiszthelyettessel együtt már nagyjából ezerkétszáz kiképzett tűzoltó került be az elmúlt öt évben a katasztrófavédelem rendszerébe.

A lóvontatású tűzoltó fecskendőtől a magasból mentőig - Múzeumok Éjszakája a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában
2017. június 26. 11:16

A nagy hőség ellenére is több száz vendég látogatott el az éjfélig tartó izgalmas, érdekes bemutatókra, látványosságokra.

Tűzvizsgáló tanfolyamot végzettek vizsgája
2017. június 22. 19:10

2017. június 21-én újabb vizsganapot tartottunk a tűzvizsgáló tanfolyamot végzettek számára, A vonatkozó miniszteri rendelet, a tűzvizsgálat lefolytatását -többek között- tűzvizsgáló tanfolyami végzettséghez köti.

Nagy feladaton vagyunk túl!
2017. június 20. 15:05

Még 2016 nyarán kapta feladatul a Tanintézet és azon belül a Tűzvédelmi és Hatósági szakcsoport, hogy a helyi és a területi szerveknél, hatósági területen tevékenykedő, felsőszintű tűzvédelmi végzettséggel, tűzvédelmi mérnöki, tűzvédelmi szakmérnöki vagy építészmérnöki végzettséggel nem rendelkező, és öt évnél rövidebb ideje beosztásukat betöltő kollégák számára képzést, továbbképzést tartson.

Eredményesen szerepelt a KOK csapata az OKF horgászversenyén
2017. június 14. 14:04

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendezte meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt június 9-10-én.

Negyedszer is Zánka
2017. május 25. 13:52

Idén május 19-20-án negyedik alkalommal rendezték meg a BM OKF Országos Atlétikai Bajnokságát és a BM OKF sportnapját. A megnyitót követően azonnal megkezdődtek a már jól ismert versenyszámok.

Múzeumi kamarakiállítás a Magyar Tudományos Akadémián
2017. május 23. 13:33

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma 2017. május 20-án részt vett az Óbudai Egyetem és a Széchenyi Család Alapítvány szervezésében megtartott tudományos konferencián és kiállításon, melyet a Hidak és Hídépítők napja alkalmából rendeztek meg.

Micsoda Múzeumok Majálisa!
2017. május 22. 11:29

Nagyszerűen sikerült az idei Múzeumok Majálisa, mivel az esőre hajló időt jósoló meteorológusok szerencsére tévedtek, így a rendezők örömére az esemény mindkét napján özönlöttek az emberek a Nemzeti Múzeum kertjébe, ahol önfeledten élvezhették a számos közismert múzeum, vagy a hétköznapokban kevésbé látogatott kiállítóhely, emlékház, helytörténeti kiállítás bemutatkozását.