Hírek


Elismerésben részesült a Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoport kiemelt főtanára
2017. december 11. 14:01

2017. december 7-én került sor a BM és a rendvédelmi szervek 2017. évi országos pontszerző bajnokságok eredményhirdetésére az ORFK ROKK RSZKK szervezésében. A rendezvényen a rendészeti szervek állományából a kiemelkedő kiképzési és sportszervezési tevékenységet végzők, valamint sporteredményt elérők elismerésére is sor került.

A Műszaki Szakcsoport oktatói állománya az ausztriai Rosenbauer gépjárműfecskendő-gyártó vállalat szakmai felkészítésén vett részt
2017. december 06. 19:04

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ állományából Nemecz Péter tű. alezredes szakcsoportvezető, Szabó Zsolt Attila tű. százados kiemelt főtanár, Koncsik Géza tű. törzszászlós szakoktató, a Rosenbauer Intarnational AG. és a Hesztia Kft. támogatásával és meghívásából 2017. november 26. és november 28. között a Linz városa mellett található Leondingi Rosenbauer egyes és kettes gyárban szakmai látogatáson és oktatáson vett részt.

Ne égess! - 11. rajz- és irodalmi pályázat
2017. december 01. 08:50

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár tizenegyedik alkalommal hirdet rajz-és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel.

„Akkor és ma”, 80 év története
2017. november 30. 16:12

Idei utolsó Filmklubunk a 80 éves polgári védelem történetével ismertetett meg az önkéntes Légoltalmi Ligától egészen az önkéntes Magyar Polgári Védelmi Szövetségig. Szakelőadónk a pályán sok évtizedet eltöltött Csatai István nyá. polgári védelmi alezredes úr, a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület elnöke volt.

Filmklub a Múzeumban
2017. november 21. 15:44

Újabb nagyívű történeti áttekintést kaphatnak a novemberi Filmklub látogatói.

Éremeső a BM OKF fekvenyomó bajnokságán
2017. november 21. 15:34

A Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezésében november 16 - án rendezték meg a 2017. évi BM OKF pontszerző Fekvenyomó Bajnokságot a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban.

Toborzó és bemutató a TEK BUDO- és küzdősportgálán
2017. november 21. 15:24

November 18-án a BOK csarnokban tartotta meg a Terrorelhárítási Központ, a most már hagyományosnak mondható BUDO- és küzdősportgálát. Az ország szinte minden rendvédelmi szervétől érkező versenyzők mérték össze tudásukat, rátermettségüket, kitartásukat, erejüket számos küzdősportban. Az idei verseny fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Simicskó István honvédelmi miniszter.

Vizsgáztak a veszélyes áruk légi szállításának ellenőrei
2017. november 21. 08:54

November 13-16. között négynapos, a veszélyes áruk légi szállításának ellenőrzésével kapcsolatos képzés zajlott a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli objektumában. A kurzust vizsga zárta, amelyet huszonhárman teljesítettek sikeresen.