Hírek


Több mint százharmincan tettek fogadalmat
2018. február 16. 13:51

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 16-án százhuszonhárom, frissen végzett tűzoltót bocsátott ki. Velük együtt az elmúlt időszakban összesen több mint ezerháromszáz kiképzett újonc tűzoltó került be a katasztrófavédelem rendszerébe. Ugyanezen a rendezvényen tett esküt tizenegy tűzoltótisztjelölt, akik eredményesen zárták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének nappali tagozatos alapképzésének első félévét.

Filmklub a Múzeumban
2018. február 13. 15:01

Az tűzoltókészülékek sorozat a befejező részéhez érkezett!

Tűzvizsgáló tanfolyamot végzettek vizsgája
2018. február 01. 15:06

2018. január 30-án újabb vizsganapot tartottunk a tűzvizsgáló tanfolyamot végzettek számára. A vonatkozó jogi szabályozó, a tűzvizsgálat lefolytatását - többek között - tűzvizsgáló tanfolyami végzettséghez köti. A jogszabály hatálybalépése óta számos tanfolyam, majd azt követően vizsga volt a KOK-ban.

Folytatódott az időutazás a tűzoltó készülék gyártás történetében
2018. február 01. 15:04

A szeptemberi Filmklub folytatásaként Kovács Sándor magángyűjtő most a hazai gyártású és a vezérképviseletek útján forgalmazott tűzoltó készülékekkel ismertette meg a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának lelkes törzsközönségét.

Huszonhatan végeztek a vezetővé képző tanfolyamon
2018. január 26. 14:24

Január 25-én huszonhatan vették át a rendészeti vezetővé képző tanfolyam elvégzését igazoló tanúsítványukat Pécelen. A rendezvény elöljárója dr. Gubicza József tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oktatásigazgatási és kiképzési főosztályának vezetője volt. Az ünnepségen a BM Vezetőképzési, Továbbképzési és Tudományszervezési Főosztály képviseletében Krauzer Ernő r. ezredes, a KOK képviseletében Diriczi Miklós tű. ezredes, oktatási igazgatóhelyettes volt jelen.

Az első gyakorlat 2018-ban
2018. január 12. 10:49

2018. év nyitásaként a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ január 09-én megrendezte a Hatvan-Nagygombos gyakorló pályán az év első "épület tüzes" gyakorlatát. A gyakorlat kiemelt jelentőségű volt, mert KOK-on hallgató, újonnan felszerelő tűzoltók először próbálhatták ki magukat éles helyzetben, ismerkedhettek meg a tűzoltó szakma egyik nagy velejárójával, a zárt téri tüzek oltásának módszereivel.

Filmklub a Múzeumban
2018. január 11. 12:06

Remek téma, és mint mindig remek folytatás. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Múzeumba!

Elismerésben részesült a Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoport kiemelt főtanára
2017. december 11. 14:01

2017. december 7-én került sor a BM és a rendvédelmi szervek 2017. évi országos pontszerző bajnokságok eredményhirdetésére az ORFK ROKK RSZKK szervezésében. A rendezvényen a rendészeti szervek állományából a kiemelkedő kiképzési és sportszervezési tevékenységet végzők, valamint sporteredményt elérők elismerésére is sor került.