Hírek


Filmklub a Fiumei úti Sírkertben 2017. október 31-én
2017. október 16. 16:06

Rendhagyó helyszínen, rendhagyó programmal jelentkezik az októberi Filmklub. Figyelem a kezdési időpont sem a szokásos!

Központi labor fejlesztése
2017. október 12. 21:22

A katasztrófavédelmi szervezet a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára emlékezünk
2017. október 11. 19:15

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1999 óta minden év október második szerdáját a természeti katasztrófák áldozatainak emléknapjává nyilvánította.

Huszonkét csapat a BM OKF úszóbajnokságon
2017. október 06. 16:04

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a pontszerző úszóbajnokságát idén október 5- én rendezte meg a Tüske uszodában Budapesten, közel kétszáz indulóval.

Tanintézeti sportnap
2017. október 05. 15:04

Idén a KOK őszi sportnapja október 04-én került megrendezésre. Tekintettel a kb. 75 fős létszámra (két Tűzoltó szerparancsnok és a Tűzoltó 1 képzés hallgatói), a helyszín a Vágóhíd utcai ROKK RSZKK sporttelep volt. A szakaszok 5 versenyszámban mérhették össze a tudásukat, melyből 2 csapatszám (kispályás labdarúgás, kötélhúzás) és 3 egyéni versenyszám (légpuska lövészet, kézigránát célba dobás, tömlőgurítás célba) volt. Az időjárás megfelelő volt, bár reggel még hűvös, de folyamatosan melegedett így minden adott volt egy kellemes, kihívásokkal teli nap eltöltéséhez.

Labdarúgó Bajnokság volt a tanintézetek között
2017. október 04. 15:04

A 2017. évi BM Tanintézeti Kispályás Labdarúgó bajnokságot a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola rendezte meg a Körmend FC futballpályáján szeptember 20-án. A bajnokságon a rendészeti szakgimnáziumok, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Rendészettudományi Kar és a BV Oktatási Központjának csapata vett részt.

Kovács Sándor magángyűjtő „kincsei” a Filmklubban
2017. szeptember 29. 11:54

A 2017 őszi első Filmklub vendége Kovács Sándor magángyűjtő volt, aki a tűzoltó készülék gyártás történetéről tartott rendkívül érdekes előadást. Sándor nem ismeretlen a tűzoltó szakma iránt érdeklődők körében, ugyanis programjainkon, a Múzeumok Éjszakáján, a Múzeumok Majálisán, és a Rendvédelmi Napon már sokszor megcsodálhatták gyűjteménye ritka darabjait. Ez alkalommal is jó néhányat elhozott hosszú évek alatt szerzett, féltő gonddal őrzött készülékei közül.

Múltunk öröksége, jelenünk büszkesége - Gróf Széchenyi Ödön a magyar tűzvédelem megteremtője
2017. szeptember 25. 20:44

„Nagy nevek örökösei …….” Gróf Széchenyi Ödön a magyar tűzvédelem megteremtője címmel, szakmatörténeti kiállítás nyílt a Cifra Palotában, a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében. A kiállítás anyagát - mely a történelmi időkbe röpíti vissza a látogatót - négy hónapon keresztül tekintheti meg a nagyközönség.