Hírek


A közbiztonsági referensek alapképzése Pécelen
2016. december 20. 14:13
A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. Törvénynek megfelelően a polgármestereket katasztrófavédelmi feladatuk végrehajtásában a -polgármester által kijelölt, központilag felkészített-, közbiztonsági referens segíti.

A BM OKF Főigazgató 9/2013. számú Utasítása alapján a megyei igazgatóságok tervezik, szervezik és hajtják végre területükön a képzést. A Főváros és Pest megye közbiztonsági referenseinek részére a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoportja tartotta a tanfolyamrendszerű felkészítést.

A felkészítés 17 fős csoportban került megszervezésre és lebonyolításra. Az előírt 30 óra elméleti és gyakorlati képzést követően összesen 16 fő tett eredményes vizsgát, ami igazolta a képzési hét szakmaiságát és a leendő közbiztonsági referensek felkészültségét. A pest megyei és a fővárosi közbiztonsági referensek 2016.12.16-én vehették át okleveleiket.

Az átadást követően Horváth Nándor tű. ezredes a pest megyei polgári védelmi főfelügyelő a vizsgabizottság elnöke kívánt felelősségteljes munkájukhoz sok sikert és eredményes munkavégzést.

 

Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoport


 

Kapcsolódó képek:

A közbiztonsági referensek alapképzése Pécelen A közbiztonsági referensek alapképzése Pécelen A közbiztonsági referensek alapképzése Pécelen