Hírek


Kibocsátó ünnepség Pécelen
2017. január 27. 12:24
2017. január 25-és került sor a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Péceli objektumában a 2016-ban kihelyezett rendészeti vezetővé képző tanfolyamon résztvevők kibocsátó ünnepségére.

A rendezvény elöljárója Dr. Gubicza József tű. ezredes úr a BM OKF Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály főosztályvezetője volt.

Az ünnepségen a BM Vezetőképzési, Továbbképzési és Tudományszervezési Főosztály képviseletében Sárosi Béla úr, a Vezetőképzési és Kiválasztási Osztály megbízott vezetője, a KOK képviseletében Dr. Papp Antal, tű. ezredes, a KOK igazgatója volt jelen.

Gubicza ezredes úr ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a katasztrófavédelem fiatal szervezet, amely nagy hangsúlyt fektet a megfelelő vezetői állomány kiválasztására, a vezetők folyamatos képzésére és a vezetői utánpótlás kinevelésére. Ezt a munkát központilag tervezve, szervezve, szoros együttműködésben a BM Vezetőképzési, Továbbképzési és Tudományszervezési Főosztály hajtja végre.  Eddig 622 fő középvezető és vezetőjelölt vezetővé képzése történt meg, 122 fő mestervezető képzésben vett részt. A katasztrófavédelem állományából összesen 970 fő tett rendészeti szakvizsgát (ez feltétele annak, hogy valaki vezetői beosztást töltsön be). A folyamat a jövőben sem áll meg, hiszen a szervezetnek folyamatosan szüksége van magasan képzett és elhivatott vezetőkre.

Főosztályvezető úr beszélt a 2015. július 01-jén bevezetett rendészeti életpályamodell pozitív eredményeiről is.

Felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy a vezetői munkájukban további segítséget kaphatnak „A Katasztrófavédelem Vezetési Módszertani Kézikönyve” c. könyvből.

Zárásként kérte a jelenlévőket, hogy mindennapi munkájuk során bátran hasznosítsák az itt megszerzett elméleti tudást és a gyakorlati tapasztalatokat. Majd elismerően szólt a csoportvezető tréner, Jádi Zsuzsanna c. tű. alezredes asszony áldozatos munkájáról és megköszönte tevékenységét. Végül köszönetet mondott BM Vezetőképzési, Továbbképzési és Tudományszervezési Főosztály képviselőjének a rugalmas együttműködésért, és a Gazdasági Ellátó Központnak a feltételek magas színvonalú biztosításáért.

A hallgatói válaszbeszédben Dr. Bögi Tamás tű. őrnagy úr felidézte az 5 hét néhány érdekes pillanatát, hangsúlyozta, hogy az elméleti tananyag mellett nagyon hasznosak voltak a gyakorlatok, a szituációs játékok, a közös munka. Röviden felsorolta, hogy mi mindennel gazdagodtak a részvevők a tréning ideje alatt pl. önismeret, konfliktuskezelési rutin, és még sok-sok – a vezetői munkát támogató – hasznos dolog.

Széchenyi szavaival fejezte be, mintegy útravalót adva társainak a jövőre:

„Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk.”

„Kedves Csoporttársak! Azt kívánom, hogy mindenki olyan lépcsőt rakjon össze magának, melyet képes megmászni és melynek tetejéről visszatekintve azt látja majd: érdemes volt.”

A köszöntő-köszönő szavak után a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának kvintettje szórakoztatta a jelenlévőket színvonalas műsorával.


 

Kapcsolódó képek:

Kibocsátó ünnepség Pécelen Kibocsátó ünnepség Pécelen Kibocsátó ünnepség Pécelen
>>> További képek a galériában <<<