Hírek


Gyakorlatok hóban-fagyban
2017. január 27. 13:28
A rég nem látott hideg ellenére is rendíthetetlenül folyik az újonc tűzoltók, a Szerparancsnokok és a Műveletirányítók gyakorlati felkészítése.

A Tűzoltó II. szakképzés 8 órás tűzoltás-taktikai és műszaki mentési felkészítő gyakorlatainak jelentős része 2017 januárjára esett. Az elmúlt években nem jellemző extrém hideg ellenére is végrehajtottuk az előírt feladatainkat, hogy szakszerű és gyakorlatias felkészítést kapjanak hallgatóink. A Hatvan-Nagygombos Gyakorló Bázison és a Pilisszentkereszti elhagyott Honvédségi Laktanyában megtartott tűzoltási gyakorlatainkat a 20 cm-es hó, az utakat borító jégpáncél és a farkasordító hideg nehezítette. A Szerparancsnokok Budakalászon tartott műszaki mentési gyakorlatán pedig metsző hideg szélben kellett dolgozni úgy, hogy nem ment feljebb a hőmérő higanyszála mínusz 8 foknál.

A kinti foglalkozásainkon az autóbuszainkat és a gépjárműfecskendőket használtuk melegedő helynek, de volt olyan helyszín ahol tábortűz lobogott, hogy némi meleget adjon tűzoltóinknak.

A tűzoltási feladatra jelentkezők körében nem volt hiány, feltételezem a szakmai elhivatottság miatt, de kicsit talán a melegedés reménye is közrejátszott…

 

 

                        Kirov Attila tű. őrgy

                          szakcsoportvezető

                                KOK Tűzoltási és Mentési Szakcsoport   


 

Kapcsolódó képek:

Gyakorlatok hóban-fagyban Gyakorlatok hóban-fagyban Gyakorlatok hóban-fagyban
>>> További képek a galériában <<<