Hírek


Micsoda Múzeumok Majálisa!
2017. május 22. 11:29
Nagyszerűen sikerült az idei Múzeumok Majálisa, mivel az esőre hajló időt jósoló meteorológusok szerencsére tévedtek, így a rendezők örömére az esemény mindkét napján özönlöttek az emberek a Nemzeti Múzeum kertjébe, ahol önfeledten élvezhették a számos közismert múzeum, vagy a hétköznapokban kevésbé látogatott kiállítóhely, emlékház, helytörténeti kiállítás bemutatkozását.

A gyerekek szívesen vállalkoztak barkácsolásra, rajzolásra, játékos feladatokra, melyek segítségével észrevétlenül ismerkedtek meg egy-egy múzeum életével, vagy tanultak meg egy sor dolgot. Így volt ez a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának sátrában is, amelyet szó szerint folyamatos roham alatt tartottak az érdeklődők. A legapróbbak a játék tűzoltóautókat tologatták, míg a nagyobbacska gyerekek puzzle játékkal próbálkoztak, színeztek, vagy életkoruknak megfelelő tesztek segítségével játékos módon sajátíthatták el a tűzvédelem alapvető szabályait. A legnagyobb sikere azonban kétségtelenül a legújabb fejlesztésű Rába tűzoltószernek volt, amely előtt folyamatos volt a sorállás, és amelyet a gyerekek, a számukra készült egyenruhába és sisakba öltözve birtokba is vehettek. Hasonló sikere volt a XIII. kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó-és Sport Egyesület Köhler kocsi fecskendőjének, melyet korhű ruhába öltözött tűzoltók mutattak be készségesen, és amelyre a gyerkőcök szintén felülhettek néhány fénykép erejéig. Nem hiányozhattak persze a hajdani kézi tűzoltó készülékek sem, melyekről Kovács Sándor, a gyűjtemény tulajdonosa szolgált bőséges magyarázattal. Ez a nyüzsgő forgatag vonzhatta a média képviselőit múzeum sátrához, ahol élő adásban mutatták be a kiállítóhelyet, majd néhány perces interjút is készítettek a múzeum igazgatójával. 

Az eseményen a múzeum összes munkatársa részt vett, és minden tudásukra szükségük volt, hogy meg tudják válaszolni a látogatók kérdésáradatát, vagy éppen meghallgassák a tűzoltósággal kapcsolatos különleges élményeiket, beszámolóikat.

A majális után nem kell sokáig várni a következő programra, hiszen a június 24-i Múzeumok Éjszakája eseménnyel újabb ünnep következik a múzeum életében.


 

Kapcsolódó képek:

Micsoda Múzeumok Majálisa! Micsoda Múzeumok Majálisa! Micsoda Múzeumok Majálisa!
>>> További képek a galériában <<<