Hírek


Múzeumi kamarakiállítás a Magyar Tudományos Akadémián
2017. május 23. 13:33
A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma 2017. május 20-án részt vett az Óbudai Egyetem és a Széchenyi Család Alapítvány szervezésében megtartott tudományos konferencián és kiállításon, melyet a Hidak és Hídépítők napja alkalmából rendeztek meg.

A „Széchenyi a hídépítő” című tudományos konferenciát követően került megnyitásra a Magyar Tudományos Akadémia aulájában a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának „Gróf Széchenyi Ödön emlékezete”, a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület „Széchenyi emlékek nyomában Európában” és a Magyar Műszaki Közlekedési Múzeum „Pestről-Budára a Lánchíd előtt és után” című kiállítása.

A kiálltásokat Dr. Berki Imre a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatója és Dr. Messik Miklós a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület elnöke nyitotta meg.

A Katasztrófavédelem Központi Múzeumának látványos kamarakiállítása a konferencia programjához csatlakozva mutatta be Gróf Széchenyi Ödön sokszínű életét és munkásságát.

A nagycenki családi fészektől kísérhetjük nyomon az ifjú gróf születését és szárnypróbálgatásait. Megismerhetjük a hajóst, aki a Hablány fedélzetén Párizsig jutott. Az építtetőt, akinek köszönhetjük a Budavári siklót. Bemutatjuk a Magyar tűzoltóság megteremtőjét, aki hidat képezett népek és kultúrák között, mivel a Török Tűzoltóság megteremtése és első négy évtizede is az ő nevéhez fűződik. A gazdag tablókat Holló Barnabás Széchenyi Istvánról és a török pasaként ábrázolt Széchenyi Ödönről készült szobrai tettek teljessé.


 

Kapcsolódó képek:

Múzeumi kamarakiállítás a Magyar Tudományos Akadémián Múzeumi kamarakiállítás a Magyar Tudományos Akadémián Múzeumi kamarakiállítás a Magyar Tudományos Akadémián
>>> További képek a galériában <<<