Hírek


Tanintézeti sportnap
2017. október 05. 15:04
Idén a KOK őszi sportnapja október 04-én került megrendezésre. Tekintettel a kb. 75 fős létszámra (két Tűzoltó szerparancsnok és a Tűzoltó 1 képzés hallgatói), a helyszín a Vágóhíd utcai ROKK RSZKK sporttelep volt. A szakaszok 5 versenyszámban mérhették össze a tudásukat, melyből 2 csapatszám (kispályás labdarúgás, kötélhúzás) és 3 egyéni versenyszám (légpuska lövészet, kézigránát célba dobás, tömlőgurítás célba) volt. Az időjárás megfelelő volt, bár reggel még hűvös, de folyamatosan melegedett így minden adott volt egy kellemes, kihívásokkal teli nap eltöltéséhez.

Az idei sportnap megrendezése sok előkészületet igényelt. Az időpont kijelölése után került sor a helyszín leegyeztetésére, a forgatókönyv megírására, a versenyszámok helyszíneinek, illetve felelőseinek kijelölésére, az érmek, oklevelek, tárgyjutalmak költségeinek igénylésére, és ezt követő beszerzésére.

Reggel 8.00 órakor a KOK udvarán Diriczi Miklós tű. ezredes úr nyitotta meg a sportnapot, majd rövid eligazítást követően buszra szállva elindultunk a Vágóhíd utcai sporttelepre. A megérkezés után, az egyéni bemelegítést követően a kijelölt helyszíneken megkezdődtek a versenyek. A versenyszámok párhuzamosan zajlottak, hogy mindenki a lehető legtöbb versenyszámban részt tudjon venni. Minden versenyszám szakszerű lebonyolítása érdekében egy-egy versenyszámhoz felelős volt kijelölve. A legnagyobb sikert a kispályás labdarúgás aratta, amely a salakos pályán, nagy nézőközönség előtt, hangos szurkolás mellett zajlott.  Az egyéni versenyszámoknak is nagy volt a sikere, és várakozáson felüli létszámban vettek rész rajtuk. A nap záró versenyszáma a 3 szakasz közötti kötélhúzás volt, melyre 12.15 órakor került sor. Ennek a versenyszámnak is osztatlan sikere volt, egy emberként szurkoltak egymásnak a szakaszok hallgatói.

12.45 órakor a buszokkal a sporttelepről visszaindultunk a KOK-ra, ezt követően az ebéd következett. A sportnap befejezése 14.45 órakor az alakuló téren megtartott eredményhirdetés volt. A felsorakozott állomány előtt először a sportnapi parancsot olvasták fel, majd Halácsy Sándor tű. alezredes úr, tanulmányi osztályvezető átadta a helyezetteknek járó okleveleket, érmeket. Elöljáróink zárásként pár mondatban értékelték a sikeresen lezajlott sportnapot, mely idén is jó hangulatban telt.

Fekete Szabolcs tű.szds.
sporttiszt


 

Kapcsolódó képek:

Tanintézeti sportnap Tanintézeti sportnap Tanintézeti sportnap