Hírek


Ismét tető alatt a vörsi kiállítóhely
2017. október 19. 22:07
1983-ban nyílt meg a Somogy megyei Vörs község felújított tűzoltószertárában az akkori Tűzoltó Múzeum első vidéki állandó kiállítás. 2017 februárjában a rossz időjárás következtében megrongálódott a Tűzoltó kiállító hely pavilonjának teteje.

Itt olyan ritkaságok láthatók, mint a Mátrai gyár lóvontatású létrája, gőzfecskendő, a szegedi Kőhler motorosszer, Seltenhofer gyártású süllyesztett medence és kocsi fecskendő, előkocsis mozdonyfecskendő és Tarnóczy - féle "falusi fecskendő".

A muzeális szerek állagmegóvása érdekében a tetőn tátongó lyuk ideiglenesen - a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság segítségével – lefóliázásra került.

Az épület hiába volt biztosítva, a javítatásra csak minimális összeget állapított meg a biztosító, ami nem fedezte a helyreállítás költségeit. A kiállító hely felújítására Vörs Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához a Kubinyi Ágoston program keretében. A sikeres pályázattal 1,7 millió forint támogatásban részesültek. Az így rendelkezésre álló összegből 2017. október 18-án a tető felújítása teljesen elkészült.


 

Kapcsolódó képek:

Ismét tető alatt a vörsi kiállítóhely Ismét tető alatt a vörsi kiállítóhely Ismét tető alatt a vörsi kiállítóhely
>>> További képek a galériában <<<