Hírek


Levizsgáztak a veszélyes áruk belvízi szállítását vizsgáló ellenőrök
2017. november 13. 17:11
Hatodik alkalommal tartottak képzést a veszélyes áruk belvízi szállítását ellenőrző katasztrófavédelmi szakemberek számára Pécelen, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A négynapos kurzus végén tizenhét hallgató tett sikeres vizsgát.
A katasztrófavédelmi szakemberek november 6-án kezdték meg a veszélyes áruk belvízi szállítási katasztrófavédelmi ellenőri képzés elméleti részét. A gyakorlatorientált képzés első két napján a KOK Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoport oktatói segítségével ismerhették meg a hallgatók a hatályos ADN előírások formai és tartalmi jellegzetességeit, jogszabályok értelmezését, valamint a veszélyes áruk belvízi szállításának ellenőrzésével kapcsolatos előírásokat.
 
A képzés részeként az elméleti órákat követően a szakemberek egy gyakorlati foglalkozáson is részt vettek. A Tanker Port Kft. segítségével az elméletben elsajátított ismereteket valós körülmények között hajón is megtapasztalhatták és a belvízi (folyami) ellenőrzés sajátos szabályainak gyakorlati alkalmazását.
 
A képzés negyedik napján feldolgozásra került a Mohácsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség ADN ellenőrzéseken szerzett tapasztalatai.
 
Ezután kezdődött az írásbeli vizsga, amelyet vizsgabizottság elnöke Jakab Gábor tű. alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Veszélyes Szállítmányok Főosztály főosztályvezető-helyettese nyitott meg. A bizottság tagjai voltak továbbá Kurtán Attila tű. százados, Antal Ferenc tű. alezredes a KOK Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoportjától, valamint Tóthné Orbán Judit tű. százados a KOK Tanulmányi Osztályáról.
Az írásbeli megmérettetés során a kollégáknak harminc tesztkérdést kellett megválaszolniuk, valamint egy esettanulmányt is ki kellett dolgozniuk a hatósági ellenőrzés szemszögéből. A vizsgára százhúsz perc állt rendelkezésre.
 
A vizsgát eredményesen teljesítő szakemberek a vizsgabizottság elnökétől átvehették a tanfolyam sikeres elvégzéséről szóló bizonyítványt. 

 

Kapcsolódó képek:

Levizsgáztak a veszélyes áruk belvízi szállítását vizsgáló ellenőrök Levizsgáztak a veszélyes áruk belvízi szállítását vizsgáló ellenőrök Levizsgáztak a veszélyes áruk belvízi szállítását vizsgáló ellenőrök
>>> További képek a galériában <<<