Hírek


Hidraulikus mentőeszközöket kapott a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ
2017. november 15. 11:55
A WEBER-HYDRAULIK GmbH. magyarországi képviselőjeként a Pirotext Védőruházat Kft. november 14-én speciális mentőeszközöket adott át használatba a Katasztrófavédelmi Oktatási Központnak, hogy ezzel is segítse a szakemberek műszaki mentésekre való felkészítését.

A támogatás keretében az oktatási központ nagyértékű WEBER hidraulikus mentőeszközöket vehetett át, amelyekkel az iskola műszaki mentések során használt felszereléseinek köre teljessé vált. Vagyis a jövőben mindennemű, a katasztrófavédelemnél rendszeresített hidraulikus mentőeszköz gyakorlati oktatása saját használatban lévő felszereléssel megoldható lesz.
 
A megállapodás részeként a gyártó cég szakemberei egész napos oktatást tartottak az iskola tanári állománya, illetve a fővárosi és megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok által delegált szakemberek számára. Délelőtt a résztvevők megismerhették a legújabb fejlesztésű hidraulikus mentőeszközök műszaki paramétereit, alkalmazhatóságukat és a folyamatos üzembiztos használathoz elengedhetetlen karbantartási feladatokat. A délután folyamán a gyártó gyakorlati oktatás keretében mutatta be a lehetséges mentési helyzeteket. Az átadott és a bemutatóra hozott gyári hidraulikus mentőkészleteket a résztvevők is kipróbálhatták.
 
A WEBER-HYDRAULIK GmbH. képviselői a legújabb akkumulátoros mentőeszközöket is bemutatták, a jelenlévők így a cég jelenlegi fejlesztési irányairól is képet kaphattak.


 

Kapcsolódó képek:

Hidraulikus mentőeszközöket kapott a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Hidraulikus mentőeszközöket kapott a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Hidraulikus mentőeszközöket kapott a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk: