Hírek


A Műszaki Szakcsoport oktatói állománya az ausztriai Rosenbauer gépjárműfecskendő-gyártó vállalat szakmai felkészítésén vett részt
2017. december 06. 19:04
A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ állományából Nemecz Péter tű. alezredes szakcsoportvezető, Szabó Zsolt Attila tű. százados kiemelt főtanár, Koncsik Géza tű. törzszászlós szakoktató, a Rosenbauer Intarnational AG. és a Hesztia Kft. támogatásával és meghívásából 2017. november 26. és november 28. között a Linz városa mellett található Leondingi Rosenbauer egyes és kettes gyárban szakmai látogatáson és oktatáson vett részt.

A szakmai program november 27-én reggel a Leondingi kettes számú Rosenbauer gyár látogatásával kezdődött, ahol a minket fogadó fő oktató pozícióban lévő (Head of Training) Ronald Enzenberger úr felügyelete mellett megtekintettük a gyárat, a különféle járművek és szivattyúk gyártósorát. Ez után egy színvonalas prezentációs előadás keretében elméleti oktatást tartott Enzenberger úr a Rosenbauer NH X5 szivattyú családról. Ennek során megismerkedhettünk a működési elvekkel, a belső felépítéssel, ehhez metszeteket és egyéb interaktív feladatokat is felhasználtunk. Az előadás végén konzultáció keretében lehetőség nyílt annak a megbeszélésre, hogy a magyar és az osztrák módszerek és beavatkozások, a szivattyúk kezelése és karbantartása során miben térnek el egymástól.

A második nap reggel a vendéglátók a Leondingi egyes számú gyárban fogadtak minket, itt megtekintettük a cég történetét feldolgozó múzeumot, megismertük a cég felépítését és fő profiljait, majd gyárlátogatás keretében megtekintettük a Panther járművek gyártósorát.

Ezt követően a delegáció egész napos gyakorlati bemutatón és gyakorlaton vett részt, ahol az első napon elméletben megismert dolgokat próbáltuk ki Enzenberger úr iránymutatásával. A kora délutáni órákban megköszönve a szíves fogadtatást, és a színvonalas képzést, elbúcsúztunk.

Összegzésképpen megállapítható, hogy a tapasztalat- és ismeretszerző kiutazás nagyban hozzájárul a KOK-on folyó képzések szakmai színvonalának emeléséhez. A KOK műszaki tanárai számára nagymértékben szükséges a gyorsan fejlődő új technikák megismerése, illetve ezek átadása a tűzoltók részére.


 

Kapcsolódó képek:

A Műszaki Szakcsoport oktatói állománya az ausztriai Rosenbauer gépjárműfecskendő-gyártó vállalat szakmai felkészítésén vett részt A Műszaki Szakcsoport oktatói állománya az ausztriai Rosenbauer gépjárműfecskendő-gyártó vállalat szakmai felkészítésén vett részt A Műszaki Szakcsoport oktatói állománya az ausztriai Rosenbauer gépjárműfecskendő-gyártó vállalat szakmai felkészítésén vett részt
>>> További képek a galériában <<<