Hírek


Huszonhatan végeztek a vezetővé képző tanfolyamon
2018. január 26. 14:24
Január 25-én huszonhatan vették át a rendészeti vezetővé képző tanfolyam elvégzését igazoló tanúsítványukat Pécelen. A rendezvény elöljárója dr. Gubicza József tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oktatásigazgatási és kiképzési főosztályának vezetője volt. Az ünnepségen a BM Vezetőképzési, Továbbképzési és Tudományszervezési Főosztály képviseletében Krauzer Ernő r. ezredes, a KOK képviseletében Diriczi Miklós tű. ezredes, oktatási igazgatóhelyettes volt jelen.

Köszöntőjében Gubicza József főosztályvezető azt hangsúlyozta, hogy a rendészeti vezetővé képzés több szempontból is nagyon fontos: egyrészt a résztvevők olyan módszertani fogásokat sajátíthassanak el, amelyek elengedhetetlenül fontosak a vezetői munkához, másrészt szükségesek a képesítési követelmények teljesítése miatt, harmadrészt pedig fontosak a vezetői utánpótlás szervezett, tervszerű biztosítása érdekében. Az ezredes emlékeztetett arra, hogy az integrált katasztrófavédelmi szervezet létrejöttekor egységes képzési követelményrendszer jött létre, az egységes vezetési rendszer és stílus kialakítása jelentős feladatot jelentett. Elhangzott, hogy az elmúlt időszakban ezerötvenen szereztek szakvizsga-bizonyítványt, hétszázötvenen pedig felkészítő foglalkozásokon vettek részt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli bázisán. A vezetőképzőt végzettek száma meghaladja a hatszázhetvenet, a mestervezető-képzőt eddig száznegyvenen teljesítették. Gubicza József beszélt arról is, hogy ez a képzési forma már illeszkedik a 2015 júliusától bevezetett új életpályamodellhez, előmeneteli rendszerhez, amelyben alapelvárás, hogy a képesítési követelményt a vezetőjelölt már kinevezése előtt teljesítse. Emellett, tette hozzá, minden szervezetnek vezetői utánpótlási adatbankot kell létrehoznia és feltöltenie. Ezen túlmenően kiemelt jelentőségű a teljesítményértékelés és a továbbképzési rendszer kapcsolódása, a vezetői kompetenciák mérése és fejlesztése – mondta a főosztályvezető. Az ezredes szólt arról is, hogy egyre több a fiatal a vezetőképzőt végzettek között, így biztosított a vezetői utánpótlás, a vezetői adatbank folyamatosan bővíthető. Köszöntője végén Gubicza József arra kérte a résztvevőket, hogy ezután is folyamatosan képezzék magukat és a gyakorlati munkában is hasznosítsák a megszerzett tudást, a speciális képességeket.
 
Hallgatói válaszbeszédet Szombati Adrienn tű. százados mondott. Felidézte az eltelt öt hét legemlékezetesebb pillanatait, a tanulási folyamat egy-egy állomását. Úgy fogalmazott, a képzésen elsajátított ismeretek hasznosak, az új tanulási módszerekkel megszerzett tudást, a tapasztalatokat valamennyien alkalmazni fogják vezetői munkájukban. 

Fotós: Novák József tű. ftzls. - KOK

 

Kapcsolódó képek:

Huszonhatan végeztek a vezetővé képző tanfolyamon Huszonhatan végeztek a vezetővé képző tanfolyamon Huszonhatan végeztek a vezetővé képző tanfolyamon
>>> További képek a galériában <<<