Hírek


Ünnepeltük a nőket
2018. március 08. 17:34
Március 8., a nap, amelyen a nőket ünnepeljük, történelmi hagyományokra tekint vissza. Az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, a nők évszázados küzdelmét eleveníti fel, melyet az egyenlő jogokért és lehetőségekért vívtak.

Napjainkban a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezése, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden évben március 8-án tartanak (ezt megelőző időszakokban nem egy kinevezett napon, hanem különböző napokon ünnepeltek). Azért ezt a napot választották, mert 1857. március 8-án az emberibb munkafeltételekért és magasabb fizetésért tüntettek a textilipari nődolgozók New York utcáin.

Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913-ban csatlakozott, amikor az Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztott. A következő évben, 1914-ben már országszerte rendezvényeket szerveztek.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ igazgatója, igazgatóhelyettese, valamint a szakcsoportok és háttérintézmények vezetői virággal kedveskedtek a hölgyeknek. Az igazgatói köszöntő beszéd után és az ünnepség alatt a Flórián kvintett muzsikált.


 

Kapcsolódó képek:

Ünnepeltük a nőket Ünnepeltük a nőket Ünnepeltük a nőket
>>> További képek a galériában <<<