Hírek


Szerbiai magyar gyerekek tanulmányi kirándulása a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban
2018. június 04. 16:43
2018. május 25. és 27. között a tűzvédelmi technikusokat képző, határon túli, magyar tannyelvű, Lukijan Musicki Középiskola (Temerin, Szerbia) 25 diákja és 5 tanára látogatást tett a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban.

A tanulócsoport működés közben megtekintette a tűzszimulációs konténert és a pszichikai gyakorló pályát. A gyerekek megismerték, hogy készül a magyar fejlesztésű HEROS tűzoltógépjármű. A Katasztrófavédelmi Kutató Intézet látványos bemutatót szervezett a csoportnak. A program során a gyerekek – életükben először  32 méter magasra is mehettek egy létrás tűzoltó gépjármű kosarában.

A kirándulás második napjának délelőttjén a tanulócsoport a Katasztrófavédelem Központi Múzeumába látogatott, ahol tárlatvezetéssel egybekötve megismerkedtek a tűzoltás, tűzvédelem történetével. A gyerekeknek ez is nagy élmény volt, sokan még egyáltalán nem jártak tűzoltó múzeumban. Itt jó néhány szelfi készült érdekes kiállítási tárgyakkal. A múzeumlátogatást kötetlenebb program kísérte a Margit szigeten. Még ezen a napon a csoport a Dunakanyarba kirándult, megtekintették a Visegrádi várat, néhányszor lecsúsztak a bob-pályán.

A Katasztrófavédelem térítésmentesen biztosította számukra a szállást, az étkezést és a magyar nyelvű idegen vezetést. 


 

Kapcsolódó képek:

Szerbiai magyar gyerekek tanulmányi kirándulása a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban Szerbiai magyar gyerekek tanulmányi kirándulása a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban Szerbiai magyar gyerekek tanulmányi kirándulása a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban
>>> További képek a galériában <<<