Hírek


Részt vettünk az EFSCA 2018. évi közgyűlésén
2018. június 13. 14:02
Az Európai Tűzoltó Iskolák Szövetsége (EFSCA) 2018. május 29-e és 2018. június 1-e között, a portugál Nemzeti Tűzoltó Iskola (ENB) meghívására Lisszabonban, illetve annak elővárosában, Carcavelosban tartotta a 2018. évi rendes közgyűlését, amelyen Magyarországot a KOK Igazgatója és a KOK Nyelvi Szakcsoportjának angol nyelvtanára képviselte. Az idei év fő témája a „Különböző oktatási modellek önkéntes tűzoltók számára” címet kapta.

Az első tanácskozási napon a KOK delegációja meghallgatta a német Rajna vidék–Pfalz szövetségi tartományában működő Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Akadémia (LFKS) vezetőjének előadását arról, hogy az elméleti tantermi oktatást miképpen kombinálják a modern technológiai eszközeivel, aztán a Horváth Tűzoltó Szövetség Műveleti Részlegének vezetője számolt be arról, milyen jelentős lépéseket tesznek az erdőtüzek megfékezésére irányuló képzésre. A portugál Nemzeti Tűzoltó Iskola igazgatója bemutatta milyen törvényi szabályozásokkal segítik és ösztönzik az önkéntes tűzoltókat. A Holland Tűzoltó Akadémia professzorának előadása a holland tűzoltók saját munkájuk elégedettségét mérő kérdőívről szólt. A délután utolsó előadását a Csernobili Hősökről elnevezett Cserkaszi Tűzoltó Iskola vezetője tartotta, aki az Ukrajnában 2014-ben elkezdődött decentralizációs folyamatok hatására beinduló reformokat elemezte. A második tanácskozási nap délelőttjén a KOK delegációja a Kutatás és Fejlesztés Munkacsoport szekciójában dolgozott együtt a kollégákkal. Délután még két előadást hallgatott meg, melyből az egyiken a Holland Királyi Futballszövetség Akadémiájának oktatója beszélt az interaktív módon történő képzésükről, mellyel játékvezetőket képeznek, és mely képzés az önkéntes tűzoltók képzésébe is átültethető. A két napot lezáró utolsó előadást az ausztrál Országos Tűzoltóság számítógépes szimulációk szakértője tartotta az ausztrál szimulációs képzésről.


 

Kapcsolódó képek:

Részt vettünk az EFSCA 2018. évi közgyűlésén Részt vettünk az EFSCA 2018. évi közgyűlésén Részt vettünk az EFSCA 2018. évi közgyűlésén
>>> További képek a galériában <<<