Hírek


Részt vettünk a WEBER Rescue Days nemzetközi mentési gyakorlaton Németországban
2018. október 04. 15:01
A WEBER Rescue több mint 15 éve tartja azt a továbbképzést, mely a világ legnagyobb műszaki mentéssel kapcsolatos rendezvénye a tűzoltók számára, melyen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ három tanára vett részt 2018.szept.28-30 között. A résztvevők több mint 20 országból érkeztek a képzésre.

Az első nap a KOK tanárai megismerkedhettek olyan speciális járműmentési technikákkal, mint teherautó balesetek esetén alkalmazható eljárások, fogások, jármű emelési munkafolyamatok, gyakorolták a lánccal mentést, kiszabadítottak személygépkocsit pótkocsi alól.

A második napon délelőtt a kereszttámaszok segítségével történő járműrögzítés és az sávelválasztó betonidomon fennakadt személykocsi mentésének technológiáját sajátíthatták el a résztvevők, korlátozott eszközhasználat mellett.

Délután az új járműtechnikai megoldások jelentette kihívásokról szerezhettek ismereteket a műszaki mentés eljárásaival összefüggésben.

Ez a kiemelkedően magas színvonalú képzés jelentős mértékben hozzájárult a kollégák szakmai ismereteinek bővítéséhez.

 


 

Kapcsolódó képek:

Részt vettünk a WEBER Rescue Days nemzetközi mentési gyakorlaton Németországban Részt vettünk a WEBER Rescue Days nemzetközi mentési gyakorlaton Németországban Részt vettünk a WEBER Rescue Days nemzetközi mentési gyakorlaton Németországban
>>> További képek a galériában <<<