Hírek


Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára emlékeztek Pécelen
2018. október 13. 12:52
A Veszélyes Áru Szállítási Ellenőri képzés résztvevőivel közösen emlékezett meg a Polgári Védelmi Szakcsoport a Természeti Katasztrófák Világnapjáról.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete, hogy felhívja a figyelmet a Természeti Katasztrófák következményinek csökkentésére, megelőzésére illetve, a bekövetkezett katasztrófák áldozatainak méltó emléket állítva, október utolsó előtti szerdáját a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjává nyilvánította.

Zalasch Zsolt tű. alezredes szakcsoportvezető beszédében megemlítette az elmúlt napokban megjelent tanulmányt, ami felhívta a figyelmet, hogy belátható időn belül a klímaváltozásnak súlyos következményei lehetnek, ha nem csökkentjük a levegő szennyezését.

Vannak olyan természeti katasztrófák, mint például a földrengés, amit előre jelezni nem tudunk, váratlanul következnek be, viszont hatásait, következményeit a lakosság felkészítésével, tájékoztatásával, irányadó magatartási rendszabályok elsajátításával csökkenteni tudunk.

A rövid megemlékezés után folytatódott az ADR tanfolyam, amelynek célja, hogy a hallgatók szakszerű ellenőrzések végrehajtásával, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos közúti balesetek következményeit csökkentsék, illetve megakadályozzák.

Polgári Védelmi és  Iparbiztonsági szakcsoport


 

Kapcsolódó képek:

Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára emlékeztek Pécelen Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára emlékeztek Pécelen