Hírek


Kiképzésen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban
2018. október 13. 12:58
2018. szeptember 27-én a békásmegyeri Pais Dezső Általános Iskola 4.a és 4. b osztálya szakma orientációs felkészítésen vett részt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban.

Rendhagyó kémia foglakozáson megismerhették az égéselméleti alapokat, a különböző tűzoltási lehetőségeket. Nagy tetszést aratott a pirotechnikai eszközök veszélyeit bemutató kísérlet.

A labor után tanteremben ismerhették meg és gyakorlatban is kipróbálhatták a tűzoltók védőfelszereléseit. Az oktató több tanulót kimentett légzőkészülék mentőkámzsa használatával, ami nagy tetszést aratott a gyermekek körében.

A tűzoltó-gépjárműismeret nem maradhatott ki a programból, ahol megismerték a különböző szakfelszereléseket, eszközöket. Természetesen a gyakorlatot is tartottunk: FORCE-balta segítségével és hidraulikus feszítő és vágó berendezéssel műszaki mentéseket gyakorolhattak a gyerekek.

A program során folyamatosan visszakérdeztük az elhangzottakat, amelyre a gyerekek nagyon szívesen válaszoltak. A műszaki mentést követően a tűzoltás és életmentés gyakorlása következett. A kiképzés végén pedig, a pszichikai gyakorlópályán hajtottak végre próbát a diákok.

A délelőtt zárásaként kis meglepetéssel kedveskedtünk a csapatnak, amit külön köszönök Dr. Kanyó Ferenc tű. ezredes úrnak.

Reméljük jó emlékkel, hasznos ismeretekkel vérteztük fel a diákokat és néhányukkal később, mint leendő tűzoltók, találkozhatunk Intézményünkben.

Polyák József tű. alezredes
vezető tanár
tűzoltósági tanácsos
KOK Tűzoltási és Mentési Szakcsoport


 

Kapcsolódó képek:

Kiképzésen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban Kiképzésen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban Kiképzésen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban
>>> További képek a galériában <<<