Hírek


Pécelen vizsgáztak a veszélyes áruk vízi szállítását vizsgáló ellenőrök
2018. november 16. 14:10
A veszélyes áruk belvízi szállítását ellenőrző szakemberek képzésével folytatódott Pécelen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ őszi képzéssorozata. A november 12-én, hétfőn indított négynapos kurzus végén tizenöt hallgató tett sikeres vizsgát.
A gyakorlatorientált képzés első két napján a résztvevők a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoportjának oktatói segítségével megismerhették a veszélyes áruk vízi szállításának ellenőrzésével kapcsolatos előírásokat, a hatályos ADN-szabályokat, azok megfelelő értelmezését.
 
Ezután gyakorlati foglalkozás következett: az elméletben elsajátított ismereteket egy külső helyszínen, valós körülmények között is megtapasztalhatták a szakemberek. Egy hajón tanulmányozhatták a szállítással kapcsolatos dokumentumokat, és konzultálhattak a kapitánnyal a belvízi (folyami) ellenőrzés sajátos szabályainak gyakorlati alkalmazásáról.
 
A képzés záró napján, csütörtökön a mohácsi katasztrófavédelmi kirendeltség ADN-ellenőrzéseken szerzett tapasztalatait dolgozták fel a Baranya megyei iparbiztonsági főfelügyelő közreműködésével, majd megkezdődött az írásbeli vizsga. A kollégáknak harminc teszt-, illetve rövid, kifejtendő kérdést kellett megválaszolniuk, és egy esettanulmányt is ki kellett dolgozniuk a hatósági ellenőrzés szemszögéből.
 
A  feladatok nehézségét jelzi, hogy a rendelkezésre álló százhúsz perces időkeretet a vizsgázók többsége ki is használta, a vizsgázók átlagos eredménye 4,6 feletti lett. A KOK idei oktatási sorozatában a következő állomás a veszélyes áruk légi szállítását ellenőrző szakemberek képzése lesz.

 
Fotó: BM KOK

 

Kapcsolódó képek:

Pécelen vizsgáztak a veszélyes áruk vízi szállítását vizsgáló ellenőrök Pécelen vizsgáztak a veszélyes áruk vízi szállítását vizsgáló ellenőrök Pécelen vizsgáztak a veszélyes áruk vízi szállítását vizsgáló ellenőrök
>>> További képek a galériában <<<