Hírek


A Berlini Tűzoltó Akadémia oktatóit fogadta a KOK
2018. november 28. 13:12
2018. november 19 és 25 között a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ vendége volt a Berlini Tűzoltó Akadémia 8 oktatója. Budapesti tartózkodásuk alatt betekintést nyertek a KOK-on zajló oktatás menetébe, átfogó képet kaptak a hazai katasztrófavédelemben használatos eszközökről és mentési gyakorlatról. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dologház utcai épületében megtekintették a hírközpontot és a szertárat.

Egy hetes tartózkodásuk ideje alatt két tűzoltási és mentési gyakorlaton vettek részt, egyik Pomázon egy faipari létesítményben, másik a MOL százhalombattai ipartelepének FER Létesítményi Tűzoltóság tréningpályáján zajlott. A gyakorlatok alatt kipróbálták a magyar RÁBA-HEROS AQUADUX-X 4000 gépjárműfecskendőt és a magyar kollégákkal együttműködve dolgoztak a kapott feladatokon. A gyakorlatok végrehajtása során a német kollégák saját felszerelésüket (tekercstömlő és sugárcső) is használták.

Mindkét gyakorlat rendkívül sikeres volt az eltérő szakmai kultúra ellenére is, oly annyira, hogy a német kollégák a gyakorlatok során elsajátított módszereket hazájukban is tervezik beépíteni az oktatásba.

Programjuk keretén belül meglátogatták a Katasztrófavédelem Központi Múzeumát is, ahol a tűz-, a polgári-, és a katasztrófavédelem történeti emlékeinek gyűjteményével ismerkedtek meg. Utolsó napjuk délutánja budapesti városnézéssel zárult. A csoport kíséretét a budapesti tartózkodásuk alatt a KOK Nyelvi Szakcsoportjának csoportvezetője látta el, a kapcsolattartás nyelve a német volt.


 

Kapcsolódó képek:

A Berlini Tűzoltó Akadémia oktatóit fogadta a KOK A Berlini Tűzoltó Akadémia oktatóit fogadta a KOK A Berlini Tűzoltó Akadémia oktatóit fogadta a KOK
>>> További képek a galériában <<<