Hírek


Sikeres vízszállító mentor továbbképzés a KOK Laktanya utcai objektumában
2018. december 07. 13:16
A katasztrófavédelem technikai eszközfejlesztési programjának egy nagyon fontos eseményéhez érkeztünk napjainkban, hiszen december 20-án átadásra kerül 13 db HEROS fejlesztésű 10 000 literes vízszállító gépjármű.

Ennek eredményeképpen a HEROS-RÁBA fecskendők után egy nagyon fontos hiánypótlás valósul meg, hiszen eddig a vízhiányos illetve erdős területek tűzvédelme rendkívül nehezen volt kezelhető a tűzoltóságok részéről. A most megvalósuló gépjármű fejlesztés eredményeképpen egy nagyon komoly előrelépés várható ezen a területen is.

Ebben a munkában a KOK feladata a leendő gépkezelők kiképzése a technikai eszköz kezelésére, karbantartására illetve az esetlegesen kialakuló üzemzavarok kiküszöbölésére.

Oktatási központunknak egy jól bevált módszere alakult ki az elmúlt évek során, amely bizonyította, hogy a mentorrendszerben kiképzett kezelők jó szakmai felkészültséggel tudják a jövőben feladataikat ellátni a tűzoltó parancsnokságokon.

Most is ezt a felkészítési módszert választottuk, hiszen 13 parancsnokságról szolgálati csoportonként 1 fő, azaz összesen 39 mentor vesz részt elméleti és gyakorlati kiképzésen. Feladatunk végrehajtásában segítséget kaptunk a BM HEROS Zrt. részéről Pintér Tibor úr személyében, aki fejlesztőmérnökként végigkísérte a HEROS S 10-es vízszállító gépjármű létrejöttét.

A kiképzési nap végén a konzultációs lehetőséget kihasználva a felmerült kérdések tisztázása után a mentor jelöltek véleménye alapján elmondható, hogy sikeresen teljesítettük közös célunkat, amely nem más mint a balesetmentes és a szakszerű beavatkozások megvalósítása a mindennapokban.

 

Műszaki Szakcsoport


 

Kapcsolódó képek:

Sikeres vízszállító mentor továbbképzés a KOK Laktanya utcai objektumában Sikeres vízszállító mentor továbbképzés a KOK Laktanya utcai objektumában