Hírek


Sikeres szakmai napot szervezett a KOK
2019. január 18. 16:42
A Műszaki Szakcsoport szervezésének köszönhetően 2019. január 14-én a BlowHard tűzoltás technikai felszerelések témakörében továbbképzést tartott a Térexim Kft. a KOK Laktanya utcai objektumában. Intézményünkben a tűzvédelmi Kft. nevében Czick János ügyvezető igazgató és Prohászka János úr tartottak előadást.

A kilenc órakor kezdődő szakmai nap elméleti foglalkozással indult mintegy 60 tűzoltó számára, az Oktatási Központ előadótermében.

Nemecz Péter tű. alezredes szakcsoportvezető megnyitóját követően Czick János Úr tartott előadást a svájci cég által forgalmazott szellőztető- illetve tűzoltásra alkalmas ventillátorok termékeiből.

Az előadás első részében az ide vonatkozó szabványok és műszaki előírások legfontosabb változásairól adott tájékoztatást, majd a nagy múltú és világhírű BlowHard Gmbh. fejlődését mutatta be a termékein keresztül, az elmúlt 35 év távlatában. A színvonalas előadáson mindenki átfogó képet kapott az egyes eszközök fejlesztési irányáról, a technikai megoldások újszerűségéről.

A nap hátralévő részében a gyakorlati bemutató helyszínén az elméletben már megismerteket gyakorlatban is bemutatták, így a továbbképzés résztvevői megismerhették a legfontosabb taktikai-, biztonságtechnikai- és felhasználási területeket. Sikerült a KOK garázsépületeiben a valóságot megközelítő módon előállítani olyan szimulációt, amivel a tűzoltók a füsttel teli épületek beavatkozásainál szembesülnek. Ezt a feladatot kellett a résztvevőknek a szellőztető ventilátorokkal megoldani úgy, hogy a helység a legrövidebb időn belül füstmentes legyen. Ezután a tűzoltásban is kiválóan alkalmazható vízpermet illetve habképzőanyag előállításának lehetőségeit is megismerhette a hallgatóság.

A nap zárásaként Nemecz Péter tű. alezredes összegezte és értékelte a nap tapasztalatait a résztvevők új információkkal és szakmai élményekkel távoztak intézetünkből.

 

Műszaki Szakcsoport


 

Kapcsolódó képek:

Sikeres szakmai napot szervezett a KOK Sikeres szakmai napot szervezett a KOK Sikeres szakmai napot szervezett a KOK
>>> További képek a galériában <<<