Hírek


Látogatás a Ziegler tűzoltótechnikákat és Zieh-Fix biztonságtechnikai eszközöket gyártó cégek üzemeiben
2019. június 27. 13:11
A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Műszaki Szakcsoportjának vezetője és 2 tanára 2019. június 4. és 8. között a Ziegler Gingen an den Brenz, illetve a Stuttgart és Köln mellett található gyárban és összeszerelő üzemben szakmai látogatáson és oktatáson vett részt.

A KOK tanárai megtekintették a tűzoltó technikai eszközök gyártásával foglalkozó gyárat, a különféle járművek és szivattyúk gyártósorát, ezek összeszerelését, illetve a tűzoltó szivattyúk beépítés előtti próbaüzemét megvalósító laborvizsgálatokat. A kiutazók megismerkedtek a Ziegler szivattyúk működési elvével, belső felépítésével. Konzultáció keretében lehetőség nyílt annak a megbeszélésre, hogy a magyar és a német tűzoltó beavatkozási módszerek, a szivattyúk kezelése és karbantartása során miben térnek el egymástól. A kiutazók megtekintették a Zieh-fix történetét bemutató múzeumot, megismerték a cég felépítését és fő gyártási profiljait, majd gyárlátogatás keretében megtekintették a legkorszerűbb ajtók és különböző nyílászárók zárszerkezetei gyártósorát. Ezt követően a delegáció egész napos gyakorlati bemutatón és gyakorlaton vett részt, ahol megismerték a német tűzoltóságnál már alapvető követelményként beillesztett „roncsolás mentes” ajtó és zár szerkezetnyitási képesség technológiai fogásait és oktatási jellegzetességeit.

Az utazás harmadik napján a stuttgarti Mercedes GmbH gyáregységében a biztonságtechnikai vezető áttekintést adott a Mercedes üzem gyártástechnológiájáról, biztonságtechnikai rendszerereiről, a létesítményi tűzoltóság működéséről. Majd megtekintették a gyártósorok automatikus tűzjelző és oltóberendezéseinek vezérlő és bevetési irányító központját. A tanári állomány megismerkedett a Mercedes Létesítményi Tűzoltóság szakmai feladataival és napi munkavégzésével.

Az ilyen jellegű tapasztalat,- és ismeretszerző kiutazások fontosak a gyorsan fejlődő új technikák megismerése érdekében, mert nagyban hozzájárulnak a KOK-on folyó képzések szakmai színvonalának emeléséhez.


 

Kapcsolódó képek:

Látogatás a Ziegler tűzoltótechnikákat és Zieh-Fix biztonságtechnikai eszközöket gyártó cégek üzemeiben Látogatás a Ziegler tűzoltótechnikákat és Zieh-Fix biztonságtechnikai eszközöket gyártó cégek üzemeiben