Hírek


Sikeres szakmai napot szervezett a KOK
2019. október 29. 14:45
A műszaki szakcsoport szervezésének köszönhetően 2019. október 28-án a Rosenbauer AG tűzoltás technikai szakfelszerelések gyártó cég képviseletében illetve a kutató mentő szolgálatok által használt technikai eszközök témakörében továbbképzést tartott a Hesztia Kft. a KOK Laktanya utcai objektumában.

A szakmai nap kilenc órakor kezdődött elméleti foglalkozással mintegy 60 tűzoltó számára, akik az ország összes Katasztrófavédelmi Igazgatóságáról érkeztek a beavatkozó - tűzoltási területről.  Szemler Zoltán ügyvezető úr megnyitóját követően Tulok Antal termékértékesítő menedzser úr tartott előadást a Rosenbauer cég által forgalmazott legújabb termékekből. Az előadás első részében az ide vonatkozó szabványok és műszaki előírások legfontosabb változásairól tájékoztatott bennünket, majd a nagy múltú és világhírű Rosenbauer AG fejlődését mutatta be a termékein keresztül az elmúlt 35 év távlatában. A színvonalas előadáson mindenki átfogó képet kapott az egyes eszközök fejlesztési irányáról, az újabb technikai megoldások újszerűségéről. A délelőtt második felében Verőcei Attila úr a budapesti kutató mentő szolgálat vezetője előadást tartott a műszaki mentés területén újdonságnak számító „Dron” által végzett bonyolultabb kutató és mentési feladatokról.

Harmadik előadást Sinkó László kereskedelmi igazgató úr tartotta a habképző anyagok és a tűzoltó készülékek legújabb fejlesztési eredményeiről.

A nap hátralévő részében a gyakorló bemutató helyszínen az elméletben megismertetésre kerülő ismeretek gyakorlatban is be lettek mutatva, ezen keresztül megismerhették a továbbképzés résztvevői a legfontosabb taktikai, biztonságtechnikai és felhasználás szakmai ismereteket.

A nap zárásaként Nemecz Péter tű.alez szakcsoportvezető  összegezte és értékelte a nap tapasztalatait, így megállapíthatjuk, hogy a kitűzött célokat elértük, ezáltal a meghívottak új  tűzoltástechnikai és műszaki  információkkal illetve szakmai élményekkel távoztak intézetünkből.

Műszaki Szakcsoport


 

Kapcsolódó képek:

Sikeres szakmai napot szervezett a KOK Sikeres szakmai napot szervezett a KOK Sikeres szakmai napot szervezett a KOK
>>> További képek a galériában <<<