Mentorképzés augusztusban is!

2020. augusztus 12. 10:35

Augusztusban az Oktatási Központban a nyári tanítási szünet tart, ám a Műszaki Szakcsoport tanárai egy kiemelten fontos feladatot végeztek el a tendergyőztes járművek szolgálatba állítása érdekében.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek HEROS-Mahindra típusú gyorsbeavatkozó járművek tulajdonba vételével egy magasabb műszaki és tűzoltástechnikai fejlettségi szintre jutottak az elmúlt időszakban. Így a Pannonhalma ÖTE, Gyál ÖTE, Sándorfalva ÖTE,  Agria Mentőcsoport ÖTE, Csákvár ÖTE legfelkészültebb műszaki szakemberei jelentek meg 2020. augusztus 11-én a mentor felkészítésen, a KOK és a Hesztia Kft közös rendezvényén.

A szakmai program elméleti oktatás keretében a járműre málházott felszerelések technikai, karbantartási és ellenőrzési feladatainak ismertetésével kezdődött, majd gyakorlati feladatok véghajtásával fejeződött be.

A mentorok hazatérve a megszerzett ismeretek birtokában oktatási feladatot hajtanak végre, majd önálló gyakorlás után elméleti és gyakorlati vizsga zárja a felkészítés folyamatát!

Szöveg: Nemecz Péter tű. alezredes

Fotó: Szemler Zoltán


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap