Felkészültségből jeles

2020. október 06. 15:05

A modulzáró vizsgákat követően 2020. október elsején megkezdődtek a tűzvédelmi szervező szakképzés szakmai vizsgái.

A képzésben 20 fő hivatásos, és egy fő létesítményi tűzoltó vett részt, akik a 6-án zárult vizsga keretében eredményes vizsgát tettek.

A képzés 2018. szeptember 19-én kezdődött, és két év után, 2020. szeptember 28-án fejeződött be. Az ütemezett berendeléseken a hallgatók eljutottak a harmadik modul közepéig, majd 2020. március 16-tól június 5-ig az országos járványügyi intézkedések miatt a jelenléti képzés felfüggesztésre került. Tekintettel arra, hogy a harmadik modul éppen a tűzoltó szakmai részt tartalmazza, és erősen gyakorlatorientált, a tanintézet többi képzésétől eltérően számukra nem lehetett on-line formában biztosítani a tananyagot. A gyakorlatok június és szeptember hónapban kerültek megszervezésre, igencsak feszített ütemezésben.

A meglehetősen elhúzódott képzés végeztével – a sok akadályozó tényező ellenére – a szakmai vizsgabizottság tagjainak egybehangzó véleménye az volt, hogy a vizsgázók lelkiismeretesen felkészültek, szakmai tudásuknak köszönhetően valamennyien jól teljesítettek.

Fotó: Molnár Máté - KOK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap