Sikeres szerparancsnok vizsga a tanintézetben

2020. október 09. 13:01

Az Oktatási Központ október 6-8. között szervezte meg a sikeres modulzáró vizsgát tett 34 fő tűzoltó szerparancsnokok hallgatónk szakmai vizsgáit.

A képzés 2019. szeptemberén kezdődött 31 fő hivatásos-, és 3 fő önkormányzati és létesítményi tűzoltó számára. Az országos járványügyi intézkedések erre a képzésünkre is hatással voltak, így az ütemezett berendelések teljesítés után 2020. március 16-tól június 5-ig a jelenléti képzés felfüggesztésre került. Ezen időszakban iskolánk on-line formában biztosította a tananyagot, majd szeptember elejétől a gyakorlatok kerültek megszervezésre, így a nehezítő körülmények ellenére felkészülten tudtuk a hallgatóinkat vizsgára bocsátani.

A végső megmérettetés 6-án írásbeli vizsgával kezdődött. A tesztlapok kitöltése kiválóan sikerült, így egy kisebb teher már leesett hallgatóink válláról, akik az első lépcsőfok sikeres teljesítéséből fakadó megnyugvással, bizakodva kezdték meg a záróvizsga talán legnehezebb részét: a gyakorlati vizsgát. Ez majd két napig tartott, hiszen minden vizsgázó szituációs feladat végrehajtásával gyakorlatban kellett, hogy bemutassa, tanulmányai után ismeri a jogszabályban meghatározott tűzoltásvezetői jogokat és kötelezettséget és felkészült az ebből fakadó feladatok ellátására. Hallgatóink 8-án eredményes szóbeli feleletekkel zárták vizsgatevékenységüket.

Összességében elmondható, hogy tanfolyamunk - annak végrehajtását befolyásoló, előre nem látható nehezítő körülményeinek ellenére – sikeres volt, a vizsgabizottság elégedett volt hallgatóinkkal, látszódott azok lelkiismeretes felkészültsége, amely szakmai tapasztalataikkal kiegészülve a vizsgán keretbe foglalta és megmutatta kiváló teljesítményüket.

Fotó: Molnár Máté - KOK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap