A 34. EFSCA közgyűlés

2022. május 19. 13:22

2022. május 10. és 13. között megrendezésre került a 34-ik EFSCA (European Fire Service Colleges Association – Európai Tűzoltó Iskolák Szövetsége) rendezvénye a Klagenfurt-i tűzoltó iskolában, Karintia, Ausztriában.

Az EFSCA közgyűlésén összesen 19 ország vett részt: Ausztria, Németország, Magyarország, Ukrajna, Lettország, Litvánia, Észtország, Belgium, Hollandia, Portugália, Katalónia, Norvégia, Koszovó, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Lengyelország. Románia és Bulgária.

 Az EFSCA közgyűlésén Magyarországot, Dr. Papp Antal tű. ezredes, főtanácsos, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (KOK) igazgatója és Karvai Kund Vilmos tű. zászlós a KOK Tűzoltási és Mentési Szakcsoport szakoktatója képviselte.

A közgyűlés munkája főként a jelenlegi tűzoltó oktatás főbb trendjeinek és megatrendjeinek a szerkezetét és azok összefüggéseinek a jellegét elemezte ki, ezzel kialakítva a szakmai oktatás fejlődésének az irányait.  Sor került az EFSCA mint szervezet jelenlegi helyzetének a meghatározására, jövőbeli feladatköreinek a kitűzésére és azok megvalósításának a lehetőségire. 

Az szövetség új munka irányának megfelelően az EFSCA-ban való részvétel a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ számára lehetőséget nyit a közös nemzetközi gyakorlatok, projektek, valamint közös szakmai kutatások megszervezéséhez, azokban való részvételéhez. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap