Újabb tűzoltóképzés indult az oktatási központban

2023. február 14. 10:13

Az új képzési struktúrában február 13-án immár ötödik alkalommal indult el az alapszintű, tűzoltói feladatok végzésére jogosító Tűzoltó szakképesítés, amelyet összesen száztizenegy leendő tűzoltó kezdett meg a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban.

A bevonulást és a regisztrációt követően a szakmai képzésben résztvevők beköltöztek a kollégiumba, a leendő hivatásos tűzoltók megkapták egyenruhájukat is. A nap folyamán Ördög István tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpontjának főosztályvezetője, valamint Müller Róbert tűzoltó ezredes, a tanintézet igazgatója köszöntötte a hallgatókat. Ezek után a szakmai képzést igazoló tanúsítvány megszerzésének feltételeiről és a képzés részleteiről tájékoztatták az állományt.

A hallgatók között kilencvenegyen hivatásos tűzoltók lesznek, hatan a honvédség állományába tartoznak, hét-hét ember pedig létesítményi, illetve önkormányzati tűzoltóként dolgozik majd. 

A következő öt hónapban a képzésben résztvevők elsajátítják a szakmai feladataik magas szintű ellátásához nélkülözhetetlen ismereteket, fogásokat, majd szakmai képesítő vizsgán adnak számot tudásukról.

Fotó: Molnár Máté László - KOK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap