Hírek aloldal fejlécképe

KOK hírek

Elhunyt Halácsy Sándor nyugalmazott tűzoltó alezredes 2023. március 27.

Életének 68. évében, 2023. március 27-én, rövid betegség következtében elhunyt Halácsy Sándor nyugalmazott tűzoltó alezredes, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, Oktatási Igazgató Helyettesi Szervezet Tanulmányi Osztályának volt vezetője.

Elismerés nemzeti ünnep alkalmából 2023. március 20.

Alkotni és gyarapodni csak békében és biztonságban lehet – hangsúlyozta Rétvári Bence, miniszterhelyettes a Belügyminisztériumban az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségen. A március 13-án megtartott rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át.

Ünnepi állománygyűlés március 15-e alkalmából 2023. március 16.

Ünnepi állománygyűlés március 15-e alkalmából

Nyílt nap a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban 2023. március 10.

Immár hatodik alkalommal rendezte meg az eseményt a végzős középiskolások számára az ország egyetlen tűzoltóiskolája, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ. A rendezvény célja, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok testközelből tapasztalhassák meg a tűzoltószakma világát, a hivatással járó feladatokat.

Évértékelő, feladatszabó állománygyűlés 2023. március 09.

Megtartotta évértékelőjét a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ.

A Belügyminisztériumban köszöntötték a kutató-mentőket 2023. március 01.

A Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatával ismerték el március 1-jén a hivatásos tűzoltókból álló HUNOR Mentőszervezet, az Országos Mentőszolgálat HUNOR-al együtt dolgozó orvosainak, valamint a Terrorelhárítási Központ szakembereinek kimagasló helytállását, amelyet a Törökországban bekövetkezett földrengés okozta katasztrófát követően tanúsítottak. A katasztrófát követő mentésben szintén résztvevő önkéntes mentőszervezetek képviselői a belügyminiszter elismerő oklevelét vehették át. A csapatokat dr. Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes köszöntötte a Belügyminisztériumban, az ünnepségen Törökország magyarországi nagykövete is jelen volt.

Március 1-je a „Polgári Védelem Világnapja” 2023. március 01.

Március 1-je a Polgári Védelem Világnapja is, ezért a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ megemlékezést tartott.

Díszparancs 2023. február 15.

A HUNOR Mentőszervezet tagjai 2023. február 6. és 12. között, Antakya-ban, a nap 24 órájában megfeszített munkával 17 túlélőt, köztük 3 gyermeket mentettek ki az összedőlt épületek romjai alól.

Fogadás a Sándor-palotában 2023. február 14.

Novák Katalin köztársasági elnök személyesen fogadta február 14-én a Sándor palotában azokat a hivatásos és önkéntes kutató mentőket, köztük a HUNOR mentőszervezet tagjait, akik a törökországi földrengés hírére azonnal a helyszínre utaztak, hogy küldetésük és képességeik szerint segítsék a túlélőket, és a kutatásban résztvevő helyi hatóságokat. Az államfő a törökországi természeti katasztrófa során tanúsított áldozatos és emberfeletti munkájuk előtti tiszteletét fejezte ki ezzel a gesztussal.

Újabb tűzoltóképzés indult az oktatási központban 2023. február 14.

Az új képzési struktúrában február 13-án immár ötödik alkalommal indult el az alapszintű, tűzoltói feladatok végzésére jogosító Tűzoltó szakképesítés, amelyet összesen száztizenegy leendő tűzoltó kezdett meg a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban.

85 éves a Katasztrófavédelem Központi Zenekara 2023. február 08.

A Katasztrófavédelem Központi Zenekara idén ünnepli fennállásának 85. évét. Az akkori nevén Budapesti Tűzoltózenekar 1938. február 8-án tartotta első próbáját Rőt István vezetésével.