Hírek aloldal fejlécképe

KOK hírek

Új oktatóteremmel bővült a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ 2023. november 27.

Továbbfejlesztett eszközpark, megújult vármegyei főügyeletek és egy modern oktatóterem szolgálja a katasztrófavédelem beavatkozó és döntéshozó állományát. Mindez a katasztrófavédelem KEHOP-1.6.0-15-2022-00029 azonosító számú, „Hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok műveletirányítási tevékenységének hatékonyságnövelése” elnevezésű projektje keretében, a Széchenyi 2020 program égisze alatt valósult meg. A projekt zárórendezvényén, az oktatóterem átadásán a huszonegyedik század legkorszerűbb technológiai és informatikai megoldásait mutatták be a szakemberek.

A tűzoltóképzés múltja, jelene és jövője 2023. november 23.

„Kultúra, tudomány, kutatás és a múlt öröksége…” – így foglalta össze a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ küldetését annak igazgatója. A jogelőd szervezetek és a jelenlegi központ 75 éve képezi intézményi keretek között a hazai tűzoltókat, ezt az évfordulót ünnepelték a vezetők, a társszervek képviselői és az oktatók a katasztrófavédelem székházában.

Lezárult a tűzoltógépjármű-projekt 2023. november 22.

Oktatás keretében mutatta be legújabb gépjárműveit a sajtó képviselőinek a katasztrófavédelem november 22-én. A Komplex tűzoltógépjármű-fecskendők rendszerbe állítása elnevezésű, KEHOP 1.6.0-15-2022-00031 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, annak köszönhetően harminchét jármű készült el.

Nyílt nap a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban 2023. október 24.

Hetedik alkalommal nyitotta meg a kapuit a középiskolások előtt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ. A Laktanya utcai katasztrófavédelmi objektumban valamennyi szakterület bemutatkozott. A nyílt nap valóságos élményeket kínált, több helyszínen, forgószínpadszerűen zajlottak az események.

Október 23-ai megemlékezés a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban 2023. október 20.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ személyi állománya és a képzésben résztvevők közösen emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről.

Véradás a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából 2023. október 12.

Az ország több pontján, köztük a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Laktanya utcai létesítményében is vérüket adhatták a tűzoltóink.

Elhunyt Sohonyai Károly nyugállományú tűzoltó főtörzszászlós 2023. szeptember 18.

Életének 79. évében 2023. augusztus 3-án elhunyt Sohonyai Károly nyugállományú tűzoltó főtörzszászlós, a Katasztrófavédelem Központi Zenekara jogelőd szervezetének volt zenésze.

Újabb tanév kezdődött a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban 2023. szeptember 04.

Szeptember 4-én megkezdődött a 2023/2024-es tanév a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A szakmai képzéseken összesen százharmincöt tűzoltó, harminc szerparancsnok és tizenhét katasztrófavédelmi tiszt kezdte meg tanulmányait a tanintézet Laktanya utcai objektumában.

Fogadalmat tettek az újonc tűzoltók 2023. július 14.

Száznégy újonc tűzoltó tett fogadalmat július 14-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza előtt.

Sikeresen zárult a Tűzoltó Szerparancsnok képzés 2023. június 28.

Az elmúlt év szeptemberében indult, és 2023. június 15-én befejeződött a KOK Tűzoltó Szerparancsnok szakmai képzése.

A tűzoltómúzeumban nyitották meg a Múzeumok Éjszakájának rendezvényeit 2023. június 22.

Szent Iván éjjelén kinyílnak Magyarország múzeumainak kapui. Az országos rendezvényt megnyitó sajtótájékoztató helyszíne a nemrég megújult Katasztrófavédelem Központi Múzeuma volt, ahol nemcsak beszéltek róla, hanem be is mutatták, milyen egy modern, interaktív, különös izgalmakat tartalmazó kiállítóhely.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap