Hírek aloldal fejlécképe

KOK hírek

Újonnan kiképzett tűzoltók tettek esküt 2024. július 11.

Ünnepélyes keretek között tartotta meg kibocsátó ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A százkilenc újonc tűzoltó a szervezet vezetői, valamint a társ- és rendvédelmi szervek képviselői előtt július 11-én tettek fogadalmat.

Véget ért a 2023/2024-es tanév a katasztrófavédelmi tiszt képzésben résztvevők számára 2024. június 27.

2023. szeptember 4-én indult, majd 2024. június 13-án zárult a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Katasztrófavédelmi tiszt szakképesítés megszerzésére irányuló képzés.

Sikeresen zárult a tűzoltó szerparancsnok képzés 2024. június 17.

Újabb 30 fővel gyarapodott a tűzoltó szerparancsnok képzésen végzett állomány létszáma.

Pedagógusait köszöntötte a Katasztrófavédelem 2024. június 03.

Pedagógus nap alkalmából június 3-án, ünnepélyes keretek között köszöntötte a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem pedagógusait Ördög István tűzoltó ezredes úr, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont főosztályvezetője.

Projektnap keretében komplex gyakorlat a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban 2024. május 31.

A multidiszciplinaritás jegyében négy szakcsoport (a Tűzoltási és Mentési, a Műszaki, a Tűzvédelmi és Hatósági valamint a Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoport) egy, a képzés során oktatott témakörök átfedéseit figyelembe vevő összetett gyakorlatot szervezett a tűzoltó szerparancsnok szakasz részére.

Ismét TFA Szombathelyen 2024. május 08.

Hogy ki lesz az ország legerősebb tűzoltója, az idén is emberfeletti küzdelemben dőlhet el. A június 21-én, Szombathelyen megrendezendő versenyre már lehet jelentkezni.

Ünnepi állománygyűlés május 4. Szent Flórián napja alkalmából 2024. május 03.

Május 4-én Szent Flóriánra, a tűzoltók védőszentjére emlékezünk.

2024-ben is együtt a Ligetben 2024. április 27.

Tizenegyedik alkalommal ünnepelte védőszentjét közös majálison a tűzoltóság és a rendőrség. A két szervezet Szent György és Szent Flórián napja alkalmából változatos programokkal várta a Városligetbe kilátogató érdeklődőket.

Országos Terepfutó bajnokság Szekszárdon 2024. április 19.

A Belügyminisztérium 2024. évi Országos Terepfutó Bajnoksága és az Országos Katasztrófavédelmi Terepfutó Bajnokság egyszerre került megrendezésre április 17-én, Szekszárdon.

Évértékelő, feladatszabó állománygyűlés a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban 2024. március 19.

Megtartotta évértékelőjét a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ.

Állásbörze és nyílt nap a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban 2024. március 18.

Roncsvágással, műszaki mentéssel, bemutatókkal, interaktív tesztekkel várták a Katasztrófavédelmi Oktatási Központba a katasztrófavédelem március 18-ra szervezett állásbörzéjére és nyílt napjára az érdeklődő középiskolásokat. Az érdeklődő diákok betekintést nyertek a szervezet munkájába.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából ünnepelt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ 2024. március 14.

Nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi állománygyűlésre került sor a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban, amelyen Müller Róbert tűzoltó ezredes, a tanintézet igazgatója köszöntötte a képzésben résztvevőket, valamint a törzsállományt.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap