Hírek aloldal fejlécképe

KOK hírek

A katasztrófavédelem is jelen van a „SzakMÁzz!” pályaválasztási börzén 2021. október 20.

A „SzakMÁzz!” Pályaválasztási Kiállítással elsősorban általános iskolásoknak, illetve szakképzettséggel nem rendelkező fiataloknak kívánnak segíteni a szervezők. Budapest Főváros Kormányhivatalának Foglalkoztatási Főosztálya immár huszadik alkalommal szervezte meg a börzét, amelynek több fórumán is képviseltette magát a katasztrófavédelem.

Nyílt nap a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban 2021. október 19.

A pályaválasztás előtt álló középiskolások fokozott érdeklődése mellett zajlott a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ immár harmadik alkalommal megrendezett nyílt napja. Október 18-án csaknem háromszáz diák ismerkedett a tűzoltók hivatásával a képzőközpontban.

Sikeresen teljesítették a negyvenórás tűzoltó alaptanfolyamot a leendő tisztjelöltek 2021. október 14.

A Nemzeti Közszolgálat Egyetem RTK Katasztrófavédelmi Intézet tizennégy tisztjelölt hallgatója október 04-én kezdte meg a központi szervezésű tisztjelölti vizsga első szakaszát, amely a negyvenórás tűzoltó tanfolyammal indult a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szervezésében.

Sikeres szakmai napot szervezett a KOK 2021. október 05.

A Műszaki Szakcsoport szervezésének köszönhetően a Hesztia Kft 2021. szeptember hónapban továbbképzés tartott. A katasztrófavédelem aktuális kérdéseiről és kihívásairól modern eszközök segítségével címmel.

Elhunyt Szabó József nyugalmazott tűzoltó alezredes úr (Budapest, 1954.06.28.) 2021. szeptember 21.

Szabó József nyugalmazott tű. alezredes úr a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Műszaki Szakcsoport volt kiemelt főtanára, 2021. szeptember 18-án, hosszan tartó betegség következtében, életének 67. évében elhunyt.

Tanáraink a Weber Rescue lengyelországi képzésen 2021. szeptember 21.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Tűzoltási és Mentési- valamint Műszaki Szakcsoportjából 2-2 oktató vett részt 2021. szeptember 17-18 között a Weber Rescue műszaki mentési képzésén Lengyelországban.

Húsz éve érte terrortámadás az Egyesült Államokat 2021. szeptember 11.

2001. szeptember 11-én szenvedte el történelme legnagyobb terrortámadását az Egyesült Államok: azon a napon terroristák eltérítettek négy repülőgépet, hárommal belerepültek a World Trade Center (WTC) ikertornyaiba, illetve az Amerikai Védelmi Minisztérium épületébe. New York-ban a WTC-nél háromszáznegyvenhárom tűzoltó halt hősi halált.

Tanévkezdés a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban 2021. szeptember 06.

Szeptember 6-án megkezdődött a 2021/22-es tanév a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A legnagyobb feladatot a tűzoltó-szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés elindítása jelentette, hiszen négy szakaszban összesen száztizennyolcan kezdték meg tanulmányaikat Budapesten.

Újabb technikai eszközöket kapott a KOK 2021. június 28.

A WEBER RESCUE SYSTEMS magyarországi képviseletében a Pirotext Kft oktatási célokra a legújabb technológiai színvonalat képviselő akkumulátoros műszaki mentő eszközöket adományozta.

A katasztrófavédelem tudományos interdiszciplináris pályázati felhívása 2021. május 28.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületein a szakmai munka gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

Technikai eszközök átadása 2021. május 26.

A Holmatro Rescue Equipment BV magyarországi képviseletében a Szi-Fire Kft és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (KOK) között -hosszú évekre visszanyúló együttműködés alapján- a legújabb technológiai színvonalat képviselő akkumulátoros műszaki mentés gépei kerültek átadásra, melyeket oktatási célokra fog használni a Műszaki– illetve a Tűzoltási és Mentési Szakcsoport.

Megújult fizikai alkalmasságvizsgálat, megújult tűzoltó szakmai képzés 2021. május 21.

2021. január 2. napjától új időszámítás vette kezdetét a belügyminiszter irányítása alatt álló egyes rendvédelmi feladatokat ellátó szerveknél foglalkoztatott hivatásos állomány és rendvédelmi igazgatási alkalmazotti állomány alkalmasság-vizsgálatát illetően.