Hírek aloldal fejlécképe

KOK hírek

Újabb technikai eszközöket kapott a KOK 2021. június 28.

A WEBER RESCUE SYSTEMS magyarországi képviseletében a Pirotext Kft oktatási célokra a legújabb technológiai színvonalat képviselő akkumulátoros műszaki mentő eszközöket adományozta.

A katasztrófavédelem tudományos interdiszciplináris pályázati felhívása 2021. május 28.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületein a szakmai munka gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

Technikai eszközök átadása 2021. május 26.

A Holmatro Rescue Equipment BV magyarországi képviseletében a Szi-Fire Kft és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (KOK) között -hosszú évekre visszanyúló együttműködés alapján- a legújabb technológiai színvonalat képviselő akkumulátoros műszaki mentés gépei kerültek átadásra, melyeket oktatási célokra fog használni a Műszaki– illetve a Tűzoltási és Mentési Szakcsoport.

Megújult fizikai alkalmasságvizsgálat, megújult tűzoltó szakmai képzés 2021. május 21.

2021. január 2. napjától új időszámítás vette kezdetét a belügyminiszter irányítása alatt álló egyes rendvédelmi feladatokat ellátó szerveknél foglalkoztatott hivatásos állomány és rendvédelmi igazgatási alkalmazotti állomány alkalmasság-vizsgálatát illetően.

Nyelvi képzés a KOK-on 2021. május 17.

Februártól szakmai idegen nyelvet is tanulnak a tűzoltó képzésben részt vevők!

Elhunyt Kovács István nyugalmazott tűzoltó százados úr 2021. május 17.

Kovács István (Budapest, 1949. 12. 18.) nyugalmazott tű. százados a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Műszaki Szakcsoport volt oktatója 2021. május 04-én, életének 72-ik évében elhunyt

Terepjáró tűzoltó beavatkozó jármű kezelőit vizsgáztatták a KOK Műszaki Szakcsoport oktatói 2021. május 11.

A KEHOP 1.6.0-15-2016-00017 számú, „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című projekt keretében negyvenöt quadot és ugyanennyi utánfutót szerzett be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tűzmadár 2021. május 06.

A Műszaki Szakcsoport jelentős szerepet kapott a 2021.április 30.-án átadásra került ADN járőrhajó eszközzel kapcsolatban.

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje 2021. május 05.

Május 4-e a tűzoltók védőszentjének ünnepe.

Köszöntő a Tűzoltónap alkalmából 2021. május 04.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a Tűzoltónap alkalmából.

Tiszti kinevezés 2021. május 03.

A BM OKF főigazgatója, Dr. Góra Zoltán tű. altábornagy május elsejei hatállyal kinevezte tűzoltó századossá Kovács Jenő Gyula tűzoltó törzszászlóst, a Katasztrófavédelem Központi Zenekara karmester-helyettesi beosztásába.

Látványos tűzoltási gyakorlat Hatvan-Nagygombosban 2021. április 30.

2021. 04. 28-án a KOK Tűzoltási és Mentési Szakcsoportja rendhagyó tűzoltási gyakorlatot tartott a KOK képzésén résztvevő Tűzoltó Szerparancsnok szakasz és az Atomerőmű Tűzoltóság (ATOMIX) állományával közösen. A gyakorlatot a KOK Hatvan-nagygombosi Gyakorló Bázisán hajtottuk végre. Az eseményt már 2020-ban tervezte a KOK az Atomerőmű Tűzoltósággal, de a vírushelyzet miatt csak most vált lehetővé a megszervezése.