Díszparancs

2023. február 15. 16:07

A HUNOR Mentőszervezet tagjai 2023. február 6. és 12. között, Antakya-ban, a nap 24 órájában megfeszített munkával 17 túlélőt, köztük 3 gyermeket mentettek ki az összedőlt épületek romjai alól.

Hivatásukhoz méltó, kiemelkedő helytállásuk, bátor, önfeláldozó magatartásuk elismeréseként dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a szervezet valamennyi tagját példaként állítja a hivatásos katasztrófavédelmi szervek teljes személyi állománya elé.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ állományából Garaguly István tűzoltó alezredes, a Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoport szakcsoportvezetője, mint a HUNOR Mentőszervezet parancsnokhelyettese vett részt a mentésben, a káresemények felszámolásában.

A mai napon ünnepi állománygyűlés keretében ismertette a díszparancsot és gratulált Garaguly István tűzoltó alezredesnek tanintézetünk igazgatója, Müller Róbert tűzoltó ezredes. Az állománygyűlésen igazgató úr beszédében kiemelte a HUNOR Mentőszervezet állományának rendkívül gyors reagálását, valamint példaértékű, embert-próbáló munkáját.

Fotó: Molnár Máté László - KOK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap