Elismerés nemzeti ünnep alkalmából

2023. március 20. 16:51

Alkotni és gyarapodni csak békében és biztonságban lehet – hangsúlyozta Rétvári Bence, miniszterhelyettes a Belügyminisztériumban az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségen. A március 13-án megtartott rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át.

Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt Katonai Tagozata kitüntetést adományozta Dóra László tűzoltó alezredesnek, a Katasztrófavédelem Központi Zenekara zenekarvezetőjének. Az elismerést a katasztrófavédelem állományában végzett több mint három évtizedes, példaadó szolgálati tevékenysége elismeréséért kapta.

Dóra László 1987-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 1988 óta foglalkozik fúvószenével és 1994 óta tagja a zenekarnak. Szólamvezető, koncertmester, majd zenekarvezető-helyettes beosztásokat töltött be, 2002-től a zenekar karmestere. Vezetésével kialakult a zenekar új arculata, hangzása. Napjainkra egy több funkciót ellátni képes fúvószenei együttes jött létre, amely zenei korszakokon átívelő műsorral, különböző felállású kisegyüttesekkel tudja kiszolgálni a Belügyminisztérium, a katasztrófavédelem és számos külsős megrendelő rendezvényeit.

Fotó: Belügyminisztérium


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap