Véget ért a 2022/2023-as tanév a katasztrófavédelmi tiszt képzésben résztvevők számára

2023. június 16. 13:15

2022. szeptember 5-én indult, majd 2023. június 1-jén zárult a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Katasztrófavédelmi Tiszt szakképesítés megszerzésére irányuló képzése.

A képzésen részt vevő 20 fő 1200 elméleti és gyakorlati tanórán keresztül sajátíthatta el a megelőző- és mentő-tűzvédelem, az iparbiztonsági és polgári védelmi szakterületek ismereteit. 

A képzés során eljutottak többek között a Paksi Atomerőműbe, betekinthettek a KFKI mindennapjaiba, emeltek villamost, fogaskerekűt, HÉV-et, részt vettek tájékozódási gyakorlaton a Hajógyári-szigeten. Építettek mobilgátat a Margit-szigeten, eljutottak a Mercedes gyárba, továbbá a legújabb technológiákkal felszerelt gépjárművek vágását végezhették itt el, bejutottak az Isaszegi óvóhely mélyébe. Több helyismereti foglalkozás (Művészetek Palotája, az Országos Meteorológiai Szolgálat, MVM, Ferihegyi Repülőtér tűzoltóság) is színesítette a képzést. A Hatvan-Nagygombosi kiképző bázison több tűzoltási és műszaki mentési gyakorlatot abszolváltak sikeresen. Összesen 701 óra elméleti foglalkozáson vettek részt és 62 órányi képzés közbeni fejlesztő értékelést teljesítettek.

A képzés elvégzését igazoló Tanúsítvány megszerzését követően 2023. június 5-8. között, a Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont által szervezett képesítő vizsgát mindannyian sikeresen teljesítették.

Gratulálunk a végzett képzésben résztvevőknek!

 

Fotó: KOK –Molnár Máté László


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap