Sikeresen zárult a Tűzoltó Szerparancsnok képzés

2023. június 28. 07:39

Az elmúlt év szeptemberében indult, és 2023. június 15-én befejeződött a KOK Tűzoltó Szerparancsnok szakmai képzése.

Az elmúlt év szeptemberében indult, és 2023. június 15-én befejeződött a KOK Tűzoltó Szerparancsnok szakmai képzése. A középszintű tűzoltó képzés a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban nagy hagyománnyal rendelkezik, amelyre kizárólag többéves szakmai tapasztalattal rendelkező tűzoltók kerülhetnek be. A szakasz tagjainak közel fele 10 évet meghaladó vonulós tapasztalattal kezdte meg a tanulmányait. 

A képzés 29 fő résztvevői a hivatásos tűzoltók mellett az Országgyűlési Őrség, önkormányzati-, és főfoglalkozású létesítményi tűzoltóságok állományából kerültek ki. A tanév során többhetes berendeléseken 757 elméleti és gyakorlati tanóra alatt sajátíthatták el a Katasztrófavédelem különböző szakterületeinek ismereteit. 

A szakasz minden tagja sikeresen teljesítette a Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont által 2023. június 19-22. között szervezett képesítő vizsgát. Elmondható, hogy az együtt eltöltött idő és a közös élmények egy rendkívül összetartó, segítőkész, szakmailag is jól felkészült csapatot eredményezett. 

Gratulálunk a Tűzoltó Szerparancsok szakasz képzésben résztvevőinek!

Fotó: Molnár Máté László - KOK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap