Véget ért a 2023/2024-es tanév a katasztrófavédelmi tiszt képzésben résztvevők számára

2024. június 27. 07:00

2023. szeptember 4-én indult, majd 2024. június 13-án zárult a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Katasztrófavédelmi tiszt szakképesítés megszerzésére irányuló képzés.

A képzésen részt vevő 18 fő 1200 elméleti és gyakorlati tanórán keresztül sajátíthatta el a megelőző- és mentő-tűzvédelem, az iparbiztonsági és polgári védelmi szakterületek ismereteit. 

A képzés során eljutottak többek között a Paksi Atomerőműbe, betekinthettek a KFKI mindennapjaiba, emeltek fogaskerekűt és HÉV-et, részt vettek tájékozódási gyakorlaton a Hajógyári-szigeten, valamint a Pilisben. Építettek mobilgátat a Margit-szigeten, bejutottak az isaszegi óvóhely mélyébe, képet kaphattak a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkájáról, továbbá a legújabb technológiákkal felszerelt gépjárművek vágását is kipróbálhatták gyakorlat keretében. Több helyismereti foglalkozás (Művészetek Palotája, az Országos Meteorológiai Szolgálat, Egis Gyógyszergyár, lovarda, malom, újpesti metró létesítményei) is színesítette a képzést. A Hatvan-nagygombosi kiképző bázison több tűzoltási és műszaki mentési gyakorlatot hajtottak végre. Közreműködtek a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. éves szimulációs képzésének végrehajtásában. 

Összesen 62 órányi képzés közbeni fejlesztő értékelést teljesítettek sikeresen.

A képzés elvégzését igazoló Tanúsítvány megszerzését követően, 2024. június 17-19. között a Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont által szervezett képesítő vizsgát mindannyian sikeresen teljesítették.

Gratulálunk a végzett képzésben résztvevőknek!

Fotó: Katasztrófavédelmi tiszt szakasz 2023-2024., KOK – Molnár Máté László


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap