Osztályvezetők

Kirov Attila

  • Munkahely: Tűzoltási és Mentési Szakcsoport
  • Rendfokozat: tű. alezredes
  • Beosztás, munkakör: szakcsoportvezető
  • Levélcím: 1033 Budapest, Laktanya utca 33.
  • Telefon: (+36-1) 436-1572 / (+36-1) 436-1577
  • E-mail cím: nggvyn.xvebi@xngirq.tbi.uh
Kirov Attila

Önéletrajz:

A mentő-tűzvédelem területén, és annak oktatásában szerzett gyakorlati tapasztalatokat. Több a tűzoltást, műszaki mentést érintő jogszabály előkészítésében is részt vett. A katasztrófák következményeinek felszámolásában szerzett tapasztalataira építve rendszeresen vállal szerepet a gyakorlati tűzoltó munka taktikai és bevetésirányítási feladatainak fejlesztésében. Több szakmai publikációja jelent meg a közúti műszaki mentés témakörében.

A tűzoltási és műszaki mentési szakterület életszerű és gyakorlatias oktatásának érdekében több újítást vezetett be és számos külső kapcsolatot épített ki többek között az Országos Mentőszolgálattal, a Büntetés-végrehajtás szervezetével, a BKV Zrt-vel. A közös tapasztalatszerzés érdekében több jelentős tanfolyamot, tréninget és gyakorlatot szervezett a tömeges műszaki mentés és a veszélyes anyagok jelenlétében történő beavatkozások témákban.

Irányítóként részt vett a Borsodi Árvíz (2010), a Nagy Dunai Árvíz (2013) és a Balatoni Vihar és áradás (2014) vízkár-elhárítási munkáiban.


Egy súlyos közúti baleset felszámolásában kifejtett életmentő helytállásáért 2013-ban soron kívül tűzoltó őrnaggyá léptették elő.

A börtön intézmények mentő tűzvédelmének fejlesztésében, a Büntetés-végrehajtás állományának tűzoltási és életmentési felkészítésének megreformálásában, illetve a rabszállító járművek baleseteinek felszámolása terén kifejtett munkája miatt, 2014-ben kitüntették a Büntetés-végrehajtás bronz fokozatú érdemjelével. 

Szakmai pályája:

2003 - 2005    tűzvédelmi mérnöki tevékenység, önkéntes tűzoltói munka,
2005 - 2007    Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, főtanár,
2007 - 2010    KOK, Tűzoltási és Mentési Szakcsoport, kiemelt főtanár,
2011 -              a Tűzoltási és Mentési Szakcsoport vezetője.

Tanulmányok:

2003 - Szent István Egyetem, Ybl Miklós Műszaki Főiskola, Tűzvédelmi Mérnöki Szak

2008 - Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, Védelmi Igazgatás Szak Katasztrófavédelmi Szakirány

2012 - Rendészeti szakvizsga

2015 - Rendészeti vezetővé képző

Kitüntetések:

2014 - a Büntetés-végrehajtás bronz fokozatú érdemjele