A legjobb helyre kerültek az oktatási központ könyvadományai

2019. november 28. 10:36

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ mintegy négyezer könyvet adományozott a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének. A könyv- és jegyzetgyűjtemények képletes átadását november 26-án, a komáromi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon tartották meg ünnepélyes keretek között.

Az átadáson részt vett Dr. Papp Antal tű. ezredes, főtanácsos, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ igazgatója, Fekete Irén, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Majer Péter, az Észak-Komáromban működő Eötvös utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatója, valamint Szunyog Zoltán tű. ezredes, főtanácsos, a házigazda Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.
 
Amint azt Papp Antal beszédében elmondta, az évtizedek alatt felhalmozott könyvgyűjtemény szakmai és szépirodalmi műveket egyaránt tartalmaz. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ könyvei a legjobb helyre kerültek, azokat a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége osztja szét a magyar tanítási nyelvű oktatási intézmények között. 
 
Fekete Irén köszönetét fejezte ki a magyar közösség iskoláinak és pedagógusainak nevében is a bőkezű könyvajándékért. „Tanító, tanuló, könyv, olvasás – kerek egységet alkotnak, és hozzájuk még számtalan kapcsolódó fogalom él a tudatunkban: kaland, szellem, derű, ismeretek, élmények, gondolatok, műveltség, bölcsesség, látásmód és filozófia”, fogalmazott az elnök.
 
A könyvátadás zárásaként a két szervezet vezetője aláírásával látta el az átadást hitelesítő okmányokat. A könyvek tényleges elvitelére és átadására december 4-én kerül sor.

Szöveg: Forrás: BM OKF

Fotó: Ősz Richárd tű. őrmester Komárom HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap