A Rosenbauer tűzoltó technikákat gyártó cég képviselőjének fogadása

2019. december 10. 15:01

2019. december 5-én a Katasztrófavédelmi Oktatási Központba látogatott Marco Grabner úr, a Rosenbauer GmbH kelet- európai divizió vezetője.

Grabner úr megismerkedett a katasztrófavédelmi szakemberek képzésével, a műszaki szaktanfolyamok sokszínűségével. Az osztrák vendég megtekintette a KOK udvarán álló tűzszimulációs konténert, a légzőkészülék- gyakorló pályát és a műszaki szaktantermet. Grabner úr meghívta a KOK oktatóit, hogy tavasszal tekintsék meg az új leondingi gyáregységüket és reményét fejezte ki, hogy 2020-ban az Interschutz kiállításon üdvözölheti az oktatási központ képviselőit, mert akkorra tervezik bemutatni az új alternatív meghajtású gépjárműfecskendőjüket és az általuk fejlesztett drón technikát. 

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ 22 éve áll közvetlen kapcsolatban a Rosenbauer tűzoltó technikát gyártó céggel. A KOK oktatói még rendszerbe állítás előtt, a gyárban megismerhetik a gépjárműveket, eszközöket és így sikeresen tudják felkészíteni azok használatára a katasztrófavédelem beavatkozó állományát. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap