Új tűzoltó felszerelés csapatpróbája kezdődött a KOK-ban

2020. január 18. 07:59

2020. január 17-én az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Műszaki Főosztálya kérésére egy vízkőddel oltó berendezés műszaki és tűzoltótaktikai vizsgálatát kezdték meg a Műszaki, valamint a Tűzoltási és Mentési Szakcsoport tanárai.

Ebből az alkalomból Svendor György divízió vezető úr, a CBRN Magyarország KFt. képviseletében átadta részünkre a legújabb műszaki technikai színvonalat képviselő Mini Fire Stop, olasz gyártmányú oltóberendezést.

A berendezés meghajtó egysége egy Honda gyártmányú 2.4 KW teljesítményű benzinmotor, amely egy 3.8 liter / perc teljesítményű magasnyomású szivattyút hajt meg. Ez a berendezés állítja elő 90 bar nyomáson a vízköd oltóanyagot, amelyet kiválóan lehet használni zárt téri lakás- illetve gépjárműtüzeknél.

Az oltó eszköz rendkívül praktikus, hiszen különböző módon lehet szállítani, lehetséges tűzoltó motorkerékpárra rögzíteni, járműre málházni és megoldható a tűzoltónak háton, hevederekkel saját erőből a helyszínre juttatni az eszközt.

Az Oktatási Központnak kiemelt feladata az oktatási tevékenységen kívül a BM OKF által kezdeményezett rendszeresítési eljárásokban történő közreműködés illetve az itt szerzett tapasztalatok beépítése a tűzoltó képzés mind magasabb színvonalú oktatásába.

 

Műszaki szakcsoport


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap