Bullard hőkamerák bemutatója a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban

2020. március 17. 15:34

2020. március 11-én a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ adott otthont az egyéni védőeszközök gyártásával foglalkozó amerikai Bullard cég tanfolyammal egybekötött hőkamerás bemutatójának.

A bemutató - a cég közép-európai képviselői közreműködésével - a KOK Laktanya utcai objektumában elméleti oktatással kezdődött, melynek keretében a résztevők megismerkedtek a Bullard QXT és Eclipse LDX típusú hőkameráival. 

A Bullard hőkamerákról általánosságban elmondható, hogy a nagy teljesítményű LCD-kijelző (3,5”/89 mm/) nagymértékben növeli a fényerőt és a kontrasztot, melynek köszönhetően a részletek füstben és közvetlen napfényben is tisztán kivehetőek. A kamerák folyamatos üzemideje teljesítménytől függően 2 - 8 óra. Használatuk egyszerű, működtetésük egy gombnyomással védőkesztyűben is biztosított. Töltésükhöz vezeték nélküli asztali és gépjárműbe szerelhető akkumulátortöltő is rendelkezésre áll.

A bemutatóval egybekötött képzés a tűzszimulációs konténerekben és előttük gyakorlati bemutatóval folytatódott, ahol az egyes kamerák funkciói működés közben kerültek bemutatásra, majd résztvevő kollégák bevonásával kipróbálásra. A tanfolyamon képviseltette magát a BM HEROS Zrt., a BM OKF Műszaki Főosztály, valamint a megyék által delegált tűzoltósági főfelügyelők és szerparancsnokok.

Szöveg: Nyelvi Szakcsoport

Fotó: Molnár Máté


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap