Elhunyt Kovács István nyugalmazott tűzoltó százados úr

2021. május 17. 14:02

Kovács István (Budapest, 1949. 12. 18.) nyugalmazott tű. százados a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Műszaki Szakcsoport volt oktatója 2021. május 04-én, életének 72-ik évében elhunyt

Kovács István nyá. tű. százados 1975-ben jelentkezett tűzoltói szolgálatra a

Fővárosi IX. ker. Tűzoltóparancsnokságra, ahol beosztott tűzoltóként kezdte tűzoltó szakmai pályafutását.

1989-ben áthelyezésre került a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ jogelődje, a BM Tűzoltó Kiképző Központ Tűzoltási és Kárelhárítási Tanszékére, mint oktató. 1994-ben a Műszaki Tanszék lett az új beosztási helye és továbbra is oktatói feladatokat látott el. 1995-ben sikeresen elvégezte a Tűzoltó technikus képzőt. 2004. december 29- én nyugállományba vonult, majd a 2005. április 01-e és 2008. november 08-a közötti időszakban közalkalmazottként folytatta a oktatást.

Kovács István nyá. tű. százados úr több másfél évtizeden keresztül vett részt a tűzoltóság és a katasztrófavédelem személyi állományának oktatásában a tűzoltási és műszaki mentési ismeretek, valamint a tűzoltás és műszaki mentés és a katasztrófa-elhárítás során alkalmazott speciális technikai eszközök vonatkozásában.

 

Szolgálati feladataihoz és más szakmai feladatok végrehajtásához való hozzáállása példaértékű volt. Munkavégzésére a nagyfokú megbízhatóság és pontosság volt a jellemző. A tanszékek illetve a szakcsoport közösségének meghatározó alakja volt. Jó kapcsolatteremtő képességgel és humorérzékkel rendelkezett. Munkatársai, parancsnokai tisztelték, tudását megbecsülték, szakmai munkáját, emberi kvalitásait elismerték.

 

Eredményes munkájának köszönhetően több alkalommal részesült főigazgatói, illetve parancsnoki dicséretben és jutalomban.

Kovács István nyugalmazott tű. százados úr emlékét kegyelettel őrzi a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ személyi állománya.

 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap