Technikai eszközök átadása

2021. május 26. 08:05

A Holmatro Rescue Equipment BV magyarországi képviseletében a Szi-Fire Kft és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (KOK) között -hosszú évekre visszanyúló együttműködés alapján- a legújabb technológiai színvonalat képviselő akkumulátoros műszaki mentés gépei kerültek átadásra, melyeket oktatási célokra fog használni a Műszaki– illetve a Tűzoltási és Mentési Szakcsoport.

A KOK alaptevékenysége között kiemelkedő szereppel bír a műszaki mentések gépeinek kezelése és a beavatkozás közbeni használati szabályok oktatása.

Ennek a tevékenységnek rendkívül magas eszköz- illetve felszerelés igénye van, hiszen a képzés során elsősorban gyakorlati ismereteket kell átadni a hallgatóknak. 

A technikai eszközrendszereink fejlesztésére komoly lehetőség nyílt a Holmatro Rescue Equipment BV magyarországi képviselete által felajánlott eszközökkel. A KOK részére 2021. május 25-én átadásra került egy hidraulikus mentőszerszám készlet, amely a tűzoltóink szakszerű és a kor kihívásainak megfelelő színvonalú szakmai felkészítését fogja segíteni.

A hidraulikus mentőkészlet több részegységből tevődik össze, így alkalmas az életmentés és a gépjárművek műszaki mentéssel kapcsolatos feladatainak végrehajtásához is, mindkét szakcsoport fel tudja használni a magasabb szintű oktatáshoz. 

Fotó: Molnár Máté - KOK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap