Sikeres szakmai napot szervezett a KOK

2021. október 05. 07:52

A Műszaki Szakcsoport szervezésének köszönhetően a Hesztia Kft 2021. szeptember hónapban továbbképzés tartott. A katasztrófavédelem aktuális kérdéseiről és kihívásairól modern eszközök segítségével címmel.

A szakmai nap kilenc órakor kezdődött elméleti foglalkozással mintegy 60 tűzoltó szakember számára, akik a Katasztrófavédelmi Igazgatóságáról érkeztek beavatkozó - tűzoltási területről.  Szemler Zoltán ügyvezető igazgató úr megnyitóját követően Tulok Antal termékértékesítő menedzser úr tartott előadást az árvízvédelem, zagyszivattyúk, mobil gátak, mentőeszközök témaköréből. Az előadás első részében az ide vonatkozó szabványok és műszaki előírások legfontosabb változásairól adott tájékoztatást, majd a legújabb termékeket ismertette a hallgatósággal. A második előadást Boda Zoltán úr tartotta a lítium akkumulátor és elektromos jármű tüzek oltásról, tűzoltó takarók használatáról 

Harmadik előadásként Kocsis Zoltán úr a vegyvédelmi egyéni védőeszközök szakfelszerelések legfrissebb fejlesztési eredményeit mutatta be számunkra.

 A színvonalas előadásokon mindenki átfogó képet kapott az egyes eszközök fejlesztési irányáról, az újabb technikai megoldások újszerűségéről.

A nap hátralévő részében a délelőtt megismerteket gyakorlatban is bemutatták az érdeklődők számára. A nap zárásaként Nemecz Péter tű. alezredes szakcsoportvezető összegezte és értékelte a nap tapasztalatait, a meghívottak pedig új tűzoltástechnikai és műszaki  információkkal illetve szakmai élményekkel távoztak intézetünkből.

Fotó: Molnár Máté - KOK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap