A katasztrófavédelem is jelen van a „SzakMÁzz!” pályaválasztási börzén

2021. október 20. 12:04

A „SzakMÁzz!” Pályaválasztási Kiállítással elsősorban általános iskolásoknak, illetve szakképzettséggel nem rendelkező fiataloknak kívánnak segíteni a szervezők. Budapest Főváros Kormányhivatalának Foglalkoztatási Főosztálya immár huszadik alkalommal szervezte meg a börzét, amelynek több fórumán is képviseltette magát a katasztrófavédelem.

Ezúttal a Budapesti Olimpiai Központ „C” csarnokában rendezkedtek be két napra a kiállítók. A rendezvényt október 19-én a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának kvintettje nyitotta meg. A katasztrófavédelem a standokon is jelen volt, ezen kívül egy pódiumbeszélgetés is népszerűsítette a szervezetet. A szakmák kínálatában nemcsak a tűzoltók munkája jelent meg, hanem teret kapott a hatósági munka, a kéményseprés, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzési kínálata, valamint a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban folyó munka is. Mindezen kívül bemutatkozott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság, és jelen voltak a fővárosi és Pest megyei tűzoltók, illetve a munkájukhoz tartozó szak- és védőfelszerelések, gépjárművek. 

Így teljes kínálatában mutatkozott be a katasztrófavédelem palettája, mindenki megtalálhatta az érdeklődési körének megfelelő információt. Dóka Imre tűzoltó őrnagy, a BM OKF helyettes szóvivője a pódiumon a szakmai kihívások ismertetésén túl a kulisszák mögé is bevezette az érdeklődőket, érdekességekről, szakmai kuriózumokról is beszélt. 

A kiállítás nemcsak a diákokat, hanem a szülőket és pedagógusokat is megszólítja, illetve képet ad arról, hogy az egyes foglalkozások milyen pozíciót foglalnak el a hazai munkaerőpiacon. 

A résztvevők a kiállítás mindkét napján játékokon, interaktív foglalkozásokon vehetnek részt, ehhez a programponthoz a katasztrófavédelem az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tesztjeivel, bemutatóival kapcsolódik. 

Szöveg: Forrás: BM OKF

Fotó: Fotó: Molnár Máté - KOK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap