Újabb tanév kezdődött a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban

2023. szeptember 04. 12:22

Szeptember 4-én megkezdődött a 2023/2024-es tanév a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A szakmai képzéseken összesen százharmincöt tűzoltó, harminc szerparancsnok és tizenhét katasztrófavédelmi tiszt kezdte meg tanulmányait a tanintézet Laktanya utcai objektumában.

Az alapszintű tűzoltóképzésre jelentkezők közül mindenki hivatásos tűzoltó lesz, öt hónap alatt tanulják meg a szakma alapvető ismereteit. A diákok a bevonulást követően átvették az egyenruhájukat, az oktatáshoz biztosított tan- és írószereket, majd a nap további részében osztályfőnöki eligazításon vettek részt. 

Müller Róbert tűzoltó ezredes, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ igazgatója köszöntötte a képzésben résztvevőket, akik közül a legtöbben a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában kezdhetik majd meg hivatásos tűzoltói pályafutásukat. Az igazgató kiemelte, örömmel tölti el, hogy a szokásosnál többen kezdhetik meg tanulmányaikat a tanintézetben, mindemellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a hivatásos életpálya nagyfokú önfegyelmet, elhivatottságot és szorgalmat követel meg. Végezetül a tanuláshoz sok sikert kívánt.

Fotó: Molnár Máté László - KOK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap