Véradás a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából

2023. október 12. 13:43

Az ország több pontján, köztük a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Laktanya utcai létesítményében is vérüket adhatták a tűzoltóink.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat és a katasztrófavédelem fogott össze és így több mint négyszáz liternyi, különböző csoportú vér gyűlhetett össze.

„A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja 1989 óta létezik, kezdetben a hónap második szerdáját jelölte ki az Egyesült Nemzetek Szervezete, később konkrét napot, október 13-át nevezték ki e jeles nappá. Célja, hogy az emberek és a közösségek szerte a világon csökkentsék a katasztrófák okozta veszteségeket, és felhívják a figyelmet a rájuk váró kockázatok mérséklésének fontosságára.

A világnapot évek óta a 2015-ben Sendaiban, az ENSZ Katasztrófakockázat-csökkentési Világkonferenciáján elfogadott, 2030-ig tervező keretrendszer, a Sendai Seven pontjainak szellemében szervezik. 2023-ban a világnap a katasztrófák és az egyenlőtlenség egymásra gyakorolt hatásával foglalkozik.”[1] 

 

Fotó: Molnár Máté László - KOK


 


[1] Forrás: BM OKF https://katasztrofavedelem.hu/29/hirek/279052/harom-napon-at-adhattak-vert-a-segiteni-szandekozok


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap