Sikeresen zárult a tűzoltó szerparancsnok képzés

2024. június 17. 15:15

Újabb 30 fővel gyarapodott a tűzoltó szerparancsnok képzésen végzett állomány létszáma.

A Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont által 2024. június 10-13. között szervezett képesítő vizsgát a szakasz minden tagja eredményesen teljesítette (26 fő hivatásos, 3 fő létesítményi főfoglalkozású tűzoltó, 1 fő Országgyűlési Őrség). A tanév számukra 2023 őszén indult és 2024. június 7-én fejeződött be. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban ez a képzési forma jelentős múlttal és hagyománnyal rendelkezik, amelyre kizárólag többéves szolgálati viszonnyal rendelkező tűzoltók kerülhetnek be, így nem meglepő, hogy a szakasz mintegy háromnegyede 10 éven túli vonulós tapasztalatokkal rendelkezik.

A berendelések során a résztvevők  számos elméleti és gyakorlati foglalkozáson sajátíthatták el a katasztrófavédelem különböző szakterületeinek ismereteit.  A színvonalas  gyakorlatok közül érdemes néhány érdekesebbet is megemlíteni: például a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. csapatával együtt végzett beavatkozást, a MOL székház szakmai bejárását, a KMSZ vizsgán történő közreműködést, és a több szakterületet érintő projekt gyakorlatot.

Az együtt eltöltött idő és a közös élmények egy rendkívül összetartó, segítőkész, szakmailag is jól felkészült csapatot alakított ki. 

Gratulálunk a tűzoltó szerparancsok képzésen végzetteknek!

Fotó: tűzoltó szerparancsnok képzésen végzett szakasz 2023-2024. és KOK Molnár Máté László


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap