Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja

2024. október 09. 16:25

1999. óta október második szerdája a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja. Erre emlékezve a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoportja megemlékezést tartott a KOK péceli objektumában, amelyen a Szakcsoport, valamint a Kéményseprő-ipari Szakcsoport állománya, továbbá a kéményseprő-ipari szakmunkás képzésben résztvevők vettek részt.

A megemlékezésen Dencsi Tímea tűzoltó őrnagy ünnepi beszédet mondott, amelyben felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt évtizedben egyértelműen növekedett mind a természeti katasztrófák, mind azok áldozatainak száma és egyre több ember van kitéve ilyen veszélyeknek. Az ENSZ a természeti katasztrófákat globális problémának tekinti, nemzetközi összefogást sürget a megelőzés és a pusztító hatás csökkentése érdekében. A világnapok egyik fontos feladata, hogy a fókuszt az adott problémára irányítsák, ma a központban a természeti katasztrófák és a megelőzés áll. 

A megemlékezés végén Garaguly István tű. alezredes a résztvevő állománynak kívánt felelősségteljes és eredményes munkát.

 

                                                   

Szöveg: Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoport

Fotó: Molnár Máté László - KOK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap