Sportélet 2011-ben a KOK-on

A 2011. év eseménydúsan telt sport szempontjából az iskolán. Ahol lehetőségünk volt, ott indítottunk versenyzőket illetve csapatot. Év végéig tekintélyes számú részvételt könyvelhettünk el, 13 sporteseményen vettünk részt. Ezek között volt szakmai, tanintézeti, jótékonysági, házi bajnokság, sportnap és egyéb versenyek. A versenyzők elsősorban a hallgatók közül kerültek ki, de volt verseny, ahol a törzs tagjai is megküzdöttek az ellenfelekkel.
 
 
 
Az év első eseménye számunkra a február10-i, a Gyöngyösi HÖT által Kékestetőn megrendezett tűzoltó síbajnokság volt, melyen a tűzoltószervező 1. szakasz 12 hallgatójával indultunk snowboard, sí, illetve a „futottak még” kategóriában. Snowboard kategóriában Tóth Krisztián tű. hdgy. a hatodik helyen végzett 19 indulóból, míg a többi versenyzőnk sí kategóriában 71 indulóból a középmezőny első felében zárta a versenyt.

 
Ezt követte április 8-án a BM 2010/2011. tanévi Országos Tanintézeti Terepfutó Bajnokság, amelynek a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola adott helyszínt. Futóink a válogatást követően a tűzoltószervező 1. és tűzoltó technikus 1. szakasz hallgatói közül kerültek ki. A 6 km-es táv leküzdése után végül férfi csapatban és összesítésben is a 6. helyet értük el.
 

 
Április 13-án a KOK tavaszi sportnapján a melyen a két tűzoltó szervező, a két tűzoltó technikus, a pv. szervező szakasz és a törzs tagjai vettek részt. A kb. 160 fős nagy létszám  miatt a helyszín a Vágóhíd utcai ORFK RSZKK sporttelep volt. Ez a nap az előző évekhez hasonlóan nagyon jó hangulatú sportolással telt el. A nap zárásaként az eredményhirdetést követően  a díjakat Diriczi Miklós tű. ezredes, igazgató-helyettes úr adta át és pár mondatban értékelte a sikeresen lezárult rendezvényt.
 

 
2011-ben került kiírásra az I. Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság versenysorozata. A megmérettetésre április 16-án került sor, ahol a KOK is elindította saját csapatát RÁ-KOK néven. A bajnokságon modern kategóriában 42 csapat indult, összesítésben mi a 8. helyezést értük el.
 

 
A következő esemény a KOK és a Gróf Széchenyi Ödön Kulturális és Sport Egyesület által szervezett házi röplabda bajnokság volt. A hallgatók körében az egyik legnépszerűbb sport az iskolán a röplabda, ezért ez nagyon sikeres kezdeményezés volt. A mérkőzések több napon keresztül, a tanórákat követően a tornateremben zajlottak, hangos szurkolói biztatás mellett. A helyezetteknek járó okleveleket és érmeket április 19-én Diriczi Miklós tű. ezredes, igazgató-helyettes úr és Fekete Lajos ny. tű. alezredes SZÖKSE ügyvezető adta át.
 
 
Sportfronton egy igazi kihívás következett - május 27-28-án rendezték meg a VII. TFA- Hungary / „Legerősebb tűzoltó”/ nemzetközi versenyt. Ennek a versenynek a teljesítése rendkívüli fizikai felkészülést igényelt. A versenyre 4 ország több mint 190 versenyzője jelentkezett, mely között a KOK hat fővel szerepelt. A verseny 4 állomásból állt, melyet védősisakban és védőkabátban kellett teljesíteni, illetve a 2. állomás kivételével légzőkészülékben.
 
 
Június 25-26–án rendezték meg a 2003-ban elindult hazai tűzoltó viadalt, amelynek megrendezésére kétévente kerül sor Üllőn. A KOK csapata, a RÁ-KOK a középmezőnyben végzett, de a verseny egyetlen különdíját ők kapták, mert gyedül az ő versenyzőik között szerepelt hölgy, ráadásul kettő. A csapat tagjai: Maczek Szilárd, Kincses Csilla, Dr. Komjáthy László, Nagy Csaba és Pörge Zsófia
 
 
 
Szerencsére az év vége felé haladva az időjárás mindig kedvező volt, amikor sporteseményre mentünk. Szeptember 10-én tizenkilencedik alkalommal került megrendezésre a „Fuss a Rákkutatásért” jótékonysági futás, mely ezúttal új helyszínen a Puskás Ferenc stadionban zajlott. A futáson számos résztvevő mellett az OKF szervezésében a KOK csapata is rajthoz állt.
 
 
A 2011/2012. tanévi BM Tanintézeti Kispályás Labdarugó Bajnokságot szeptember 22-én rendezte meg az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola az ORFK RSZKK Vágóhíd utcai sporttelepén. A rövid felkészülés ellenére sikerült egy nagyon jó színvonalon játszó csapatot összeállítani, és végül a mérkőzéseket óriási küzdőszellemmel végigjátszva csapatunk a bronzérmet jelentő 3. helyen végzett.
 
 
Az október hónap három sporteseményt is tartogatott számunkra. Először október 14-én Kecskeméten került megrendezésre a 2011. évi „Pump and Run” országos bajnokság. Csapatunk öt tagja a tűzoltó technikus szakaszok hallgatói közül került ki. Erre a komoly fizikai megterhelést jelentő versenyre szabadidejükben, illetve a testnevelési foglalkozások keretein belül készültek fel.
 
 
Október 15-én, az évente megrendezésre kerülő Generációk Országos Sporttalálkozóján a  KOK több területen képviseltette magát.
 
Kollégáink Diriczi Miklós tű. ezredes úr vezetésével (Praksz György tű. alez., Durucz Attila tű. szds., Kelemen György tű. fhdgy., Kuncz Péter tű. fhdgy., Pieskó Antal Zsolt tű. zls., Kuzmann Zoltán tű. ftzls.) egy gépjármű fecskendő és egy műszaki mentőszer szakfelszereléseit mutatták be az érdeklődők számára.
 
A salakos sportpályán a kispályás labdarugó bajnokság zajlott, amelyen a KOK csapata a 3. helyen végzett. A csapat tagjai: Baumstark Dávid tű. szds., Karacs Zoltán tű. szds., Selmeczi Szabolcs tű. hdgy., Laklott Sándor tű. ftzls., Wimmer Gergely tű. tzls., Kiss Attila ka., dr. Pusztai Csaba r. tzls., Karacs Tamás r. zls., Kuzmann Tamás r. őrm.
 
Szintén 3. helyezést ért el a Fekete Szabolcs tű.fhdgy.- Herczeg László páros teniszben.
 
 
 
Végül október 28-án rendeztük meg a KOK 2011. évi őszi sportnapot, amelyet szintén egy nagyon jó hangulatú, sikeres eseményként könyvelhetünk el.
 
 
2011. záró sporteseményére december 8–án került sor. Ekkor rendezte meg a IV. Turul Tűzoltó Fekvenyomó Bajnokságot Tatabánya Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága. A kitartó felkészülés meghozta az eredményét, és versenyzőink súlycsoportjaikban 1 aranyérmet és két bronzérmet szereztek.
  

KatasztrófavédelemKatasztrófavédelemKatasztrófavédelem
Széchenyi 2020 Kohéziós Alap